15 grunde til at smile

Jeg er græsenke igen. Mads er endnu engang fløjet om på den anden side af jorden på forretningstur alt imens Septemberbarnet og jeg hygger os så godt vi kan herhjemme. Jeg indrømmer, det ikke er verdens sjoveste at være alene med hende alle døgnets timer, men så er det nu heller ikke værre. For ikke at blive en sortseer har jeg samlet en liste med 15 grunde til at smile, for når alt kommer til alt, så har vi det jo godt. Og Mads kommer hjem lige om lidt. Heldigvis.

 1. Kram
 2. Våde smækkys fra Septemberbarnet
 3. Vores skovkatte
 4. Chokolade
 5. Joël Dickers Bogen om Baltimorefamilien – jeg har endnu ikke læst den, men bestilt den på nettet og går i disse dage og afventer dens ankomst. Jeg var vildt med Sandheden om Harry Quebert af samme forfatter, så jeg har store håb for denne efterfølger
 6. Fremmede, der smiler tilbage
 7. Duften af nybagt kage
 8. Disney film
 9. Nyvasket sengetøj
 10. Min blog – tænk, at jeg har haft dette lille sted på nettet i over syv år!
 11. Når Septemberbarnet smiler og griner
 12. Eftermiddagslurer
 13. At slikke skålen for kagedej
 14. Et rent ogopryddet hjem
 15. Friske blomster

God mandag!

English recap: I’ve listed 15 reasons to smile – I’m home alone once again due to a business trip for my boyfriend and therefore I needed 15 reasons to make me smile even though I’m parenting all by myself these days.

En barselspodcast: Voksen ABC

Med-mødre, barselskollegaer og andet godtfolk med små poder! Vi får alle gået nogle kilometer med en barnevogn i forsøget på at få vores afkom til at tage en lur – jeg gør, for i øjeblikket sover Septemberbarnet bedst, hvis kareten er i bevægelse. Og så går det dér gåturshygge hen og bliver lidt langhåret. Derfor vil jeg tippe om en podcast jeg har opdaget, der gør de lange sov-nu-din-lille-tyran-gåture lidt bedre. Eller til de stunder, hvor hun endelig sover og man gerne vil have lidt alene-hygge.

Voksen ABCVoksen ABC. En meget ny og noget anderledes podcast med Rachel og Cecilie, deres smørbløde stemmer og en Mads & Monopolet-stemning. De har påtaget sig den opgave at lave et voksen ABC som vi kender dem til børn. De har netop udgivet bogstavet B, så der er rig mulighed for at springe på og følge med. Jeg er fan og nyder at grine med eller krumme tæer i ders selskab.

English recap: I’ve discovered a new podcast that makes me laugh all the time. It’s the perfect maternity podcast. Unfortunately, it’s in danish.

Mit almindelige liv: Uge 6 – Eftermiddagshygge

Godt naboskab – det er altså noget der vil noget! Vi har sådan et til flere af vores naboer og vi elsker det. I dag nød vi eftermiddagskaffen med nybagte boller og gulerodskage hos den ene nabo og vi gik først hjem da Septemberbarnet havde fået nok, hvis ikke det var sket havde vi nok siddet der endnu. Det bliver så godt til sommer når deres dreng og vores pige kan lege på græsplænen.

English recap: We had coffee and cale at our neighbors today. 

Mit almindelige liv: Uge 5 – Indholdet i min taske

Mortaske Indholdet i min taske

Der er både tilføjet og fjernet ting fra min taske fra jeg lavede lignede indlæg sidste år. Det er Septemberbarnet, der er skyld i det hele. Hun fylder, på alle måder, også i min taske.

Adgangskortet og nøglerne til arbejdet er pakket væk – de ligger og venter til juni, hvor min barsel ender og hverdagen igen begynder. I stedet for, er der nu tilføjet både, bleer, sutter og legetøj. Og så pakkes det hele i et nyt, morvenligt net jeg købte på lagersalg i sensommeren.

English recap: A year ago the content of my bag looked like this. Now, one year later, the content has changed a bit due to the September Child and her belongings.

Mit almindelige liv: Uge 4 – Morfar

Oldefars sidste flaske portvin

Der har været stilhed fra min side den sidste uge. Og det fortsætter formentlig en uges tid endnu. Jeg mindes og savner nemlig. Den forgangne uge har været et blanding af to poler; glæde og sorg. Septemberbarnet blev døbt i går og vi havde den mest fantastiske dag med familie og venner. Ugen bød desværre også på et dødsfald, da min morfar åndede ud for sidste gang og fandt fred. Sikke en kontrast. Derfor er vi lidt brugte og tyndslidte i de her dage. Dog ville jeg ikke glemme min lille fotoudfordring, for min hverdag og mit almindelige liv kan jo pludselig byde på både sorg og glæde.

Morfar, jeg savner dig, men jeg glædes over, at du fandt fred og ikke mindst, at du nåede at hilse på dit oldebarn. Og nu mindes jeg dig ved at tænke på alle de gode stunder vi havde sammen. Om hvordan jeg var bange for dig som helt lille, med dit sorte overskæg og dine buskede øjenbryn. Om, hvordan din arbejdsmappe altid stod der i hjørnet lige inden døren ind til mormors køkken. Om, hvordan vi cyklede gennem troldeskoven og ned til stranden i jeres sommerhus. Om, hvordan vi lavede bål, spillede badminton, satte telt op og fodrede rævene med rester fra aftensmaden. Om, hvordan vi så tøndeslagning på hest og samlede stumperne af tønden til fine kunstværker. Om, hvordan dit værksted var arrangeret i den fineste orden og vinflaskerne lå på reolerne. Om, hvordan du nussede mine fødder foran pejsen inden vi skulle sove. Om, hvordan vi bagte pandekager og smagte på dem undervejs. Om, hvordan du altid havde en masse historier at fortælle når vi var på tur. Om, hvordan du fortalte og fortalte til dine lysbilleder fra jeres ferier i Norge og i Grønland. Om, hvordan du altid var hundrede år om at tage et billede og man altid skulle stå med ansigten mod solen. Om, hvordan vi udvalgte de bedste flødeskumskager hos bageren og altid var klar på en dessert, eller to. Tak for en fantastisk barndom og nogle fantastiske stunder de sidste 28 år.

Mit almindelige liv: Uge 3 – Natur

Jeg tager hatten af for alle de mødre, der er ene om sådan et lille menneske, om det er frivilligt eller ej, så er det hårdt arbejde ene kvinde. Jeg var alene hjemme med Septemberbarnet i går. Mads var ude og hygge sig og da han kom hjem i går aftes var jeg glad for at vi igen var to om alle gøremålene og om forældreskabet. Men nok om det, det skulle jo handle om natur.

Januar er ikke den sjoveste måned at fotografere når det kommer til blomster, men lyset er noget ganske særligt. I de tidlige morgentimer er det næsten lyserødt, for senere på dagen at stå helt skarpt, hvis solen skinner eller en særlig flot grå farve, hvis det er overskyet. Hver del er smukt på sin helt egen måde. 

English recap: Januar isn’t the prettiest of months to photograph the outside, at least not when it isn’t snowing or freezing but just is grey in grey. 

Jeg, en miljøbevidst type?

I gymnasiet var jeg overbevist om, at det der med børn slet ikke var min kop te. Jeg synes de var ulækre, de var irriterende og jeg kan også huske at tænke, at verden alligevel var så forfærdeligt et sted, at jeg ikke ville byde det til mine eventuelle arvinger. Jeg blev klogere siden, hvad angår ikke at ville have børn, heldigvis, for nu sidder jeg med den skønneste lille pige sovende i sin vugge. Og jeg har da helt klart planer om flere børn. Og med hensyn til om verden er værd at sætte børn i, så synes jeg ret godt om følgende citat: “vi arver ikke jorden fra vores forfædre, vi passer på den til vores efterfølgere”. Derfor gør jeg mit i hverdagen, for at passe på vores klode og min datter.

Jeg vil ikke kalde mig selv for miljøaktivist eller på anden måde fanatisk. Det er mere en principting. Men lidt har også ret, så herunder har jeg listet de små ting jeg gør for at passe så godt på Moder Jord som jeg kan.

 1. Jeg slukker vandet, mens jeg børster tænder. Det har jeg egentlig altid gjort, så det falder mig meget naturligt og er en ting jeg ikke tænker over. Til gengæld er jeg virkelig dårlig til at slukke for vandet når jeg vasker hår – det er bare så lækkert at stå under vandet og blive varmet igennem, men hovedet stikkende ud fra vandstrålen, så sæben ikke skylles ud ligeså snart den er kommet i. Det er en ting jeg kan blive bedre til.
 2. Jeg køber for så vidt muligt økologisk. Ikke, at jeg påstår, at økologisk landbrug er bedre for jorden og for miljøet, men det er fri for en masse stoffer og kemikalier som jeg gerne vil undgå i min kost.
 3. Jeg forsøger at købe lokalt, så varerne ikke er transporteret alt for langt, før de ender hos mig. Det hænger lidt sammen med ovenstående punkt, for jeg har lidt en rækkefølge, dér hedder: dansk økologi, lokal konventionelle varer, udenlandsk økologi, udenlandske konventionelle varer.
 4. Jeg sorterer vores affald efter bedste evne. Glas, metal, batterier, lyspærer og pap for sig selv. Resten i almindeligt affald. Jeg kunne sagtens udvide med både blød og hård plastik, men så skal jeg lige have optimeret vores affaldsortering med nogle kasser i skuret til netop dette, så det bliver så nemt som muligt.
 5. Jeg køber svanemærkede produkter. Og allergivenlige produkter. Faktisk ejer jeg ikke et produkt med parfume længere heller. Det kom sig i forbindelse med min graviditet. For det første blev jeg opmærksom på, hvor meget halløj, der er i pleje- og rengøringsprodukter og for det andet, så havde jeg en skærpet næse, der ikke helt kunne med de meget parfumerede og syntetiske/kemiske produkter.
 6. I stedet for skyllemiddel bruger jeg husholdningseddike. Det holder tøjet blød og afkalker samtidig maskinen ganske let. Jeg bruger i øvrigt også husholdningseddike til afkalkning i både køkken og på toilettet.
 7. Jeg forsøger altid at have et indkøbsnet med mig på indkøb i stedet for at investere i flere plastikposer. Igen er det et punkt jeg skal blive bedre til, for nogle gange smutter det og jeg må meget mod min vilje bruge 2,50 kr. på en pose.
 8. Vi har sagt nej tak til de fleste reklamer og gratisaviser. På den måde får vi kun leveret dem vi gider læse. Egentlig burde vi sige helt farvel og tak til reklamerne, for de kan alle læses på nettet – igen, der er plads til forbedring.

Hvad gør du for at passe på jorden, miljøet, fremtiden?

English recap: What do you do to protect the Earth for future generations? I have listed 8 things that I do to make sure Earth would still be an amazing place to live when our daugther grows up.

Mit almindelige liv: Uge 2 – Guilty pleasure

Dokumentarfilm. Dét er endnu en af mine guilty pleasures. Når jeg har en eftermiddag uden planer eller jeg ene og alene må vælge filmen, så tyger jeg ofte til dokumentargenren. Den kan noget ganske særligt – den genre er både underholdende og lærerig, og ofte sidder jeg tilbage med en behagelig følelse af at have lært noget nyt om menneskerne i vores verden. Det er nu en rar fornemmelse. I kan vel forestille jer, hvorfor vi herhjemme bruger noget tid på at vælge film når vi skal blive enige – actionfilmen overfor dokumentaren, hah! Men det lykkedes os nu helt fint alligevel.

English recap: One of my guilty pleasures are documentaries of people and places around the world. I love to both be entertained and educated at the same time.

Min tilbudsjægertilbøjelighed

Januar er et slaraffenland for en tilbudselsker som mig selv. Der er gode priser, gule skilte og rabatter og udsalg alle vegne. Og helt automatisk stimuleres min tilbudsjægertilbøjelighed i netop disse dage – den ligger altid og ulmer og jeg lader sjælendt et godt tilbud passere, men i netop disse dage må jeg holde mig i skindet. Jeg mangler jo ikke noget og jeg blev nok så rigeligt begavet i december. Men når det så er sagt, så er der kommet nogle nye sager med hjem. Jeg har nemlig den regel, at de penge jeg fik i gave i december gerne må bruges, nej faktisk allerhelst skal bruges, på ting jeg går og har materialistiske drømme om. Og især hvis jeg kan få mine ønsketing på udsalg eller tilbud. På den måde gik det til at vi sidste år fik nye vinglas, nye håndklæder og nogle dækkeservietter af genbrugt skind. I år er det ikke blevet til så meget nyt som det plejer. Fokus er stadig primært et andet sted, men ikke desto mindre lykkedes det mig at få nogle effektive shoppetimer for mig selv, hvor jeg efterfølgende kom hjem med to gode, fyldte poser. Det blev til en ny mor- og ammevenlig garderobe til mig selv og ikke mindst til en del sager til Septemberbarnet. Og det er pudsigt som det pludselig er nemmere at shoppe til hende end til mig selv?

English recap: I love the sale in January and this year I primarily bought clothes for myself and for my daughter.

Mit almindelige liv: Uge 1 – Godmorgen

Så langt, så godt. Første uge af udfordringen gik ganske godt – fordi det nu ikke er mig selv, der skal stå model til billeder, havde jeg nok at vælge imellem. Frøkenen sover jo en del lurer og er et ganske fint motiv, hvis du spørger mig. 

Og billedserien ovenfor illustrerer på bedste vis, hvordan hun kan sove sødt det ene øjeblik, for så stille og roligt at vågne, vride sig fra side til side, strække sig, gabe et par gange og til slut være klar til verden.

English recap: First week of my photo challenge went perfectly as I had plenty of photos to chose from – this series of photos illustrates very well how our daughter wakes up in the morning. 

1 2 3 77