Er du sådan en rigtig blogger?


Jeg har de sidste tre dage været på kursus. Fint og fornemt, og voksent. Emnet var noget så universitetstungt som projektstyring og jeg havde da mine bange anelser efter at have læst en del kapitler i en tør, grøn bog. Mine bange anelser blev dog gjort til skamme da underviser viste sig at være et friskt pust med en forkærlighed for farvede papkort, tuscher og plancher. Et ægte klippe-klister kursus lige efter mit hjerte. Og jeg har i den grad fået noget med hjem. Foruden en sort notesbog fyldt med klistermærker og fine figurer har kurset sat gang i nogle tanker omkring mit phd projekt som jeg bestemt kan bruge til noget når jeg først lærer at mestre dem til fingerspidserne.

I dag skete der så en lidt pudsigt ting. Da vi gennemgik kommunikation i plenum blev opmærksomheden rettet mod, at jeg havde en blog som en af de andre deltagere på kurset fandt brugbart, fordi jeg i nogle indlæg har belyst mit syn på mit kandidatstudie og mit phd projekt. Og så kom spørgsmålet fra de andre: Er du sådan en rigtig blogger? Og ja, det er jeg vel. findes der forkerte bloggere? I første splitsekund, da min blog blev hevet frem i lyset følte jeg mig en smule utilpas og pinlig til mode – jeg rødmede endda en smule, men da det nu var ude i det åbne blev denne akavethed med det samme afløst af en stolthed, for ja, jeg er en blogger og jeg er altså lidt stolt af det univers jeg har fået skabt herinde. Min egen, personlige, online dagbog.

English recap: The last three days I’ve participated in a phd course about project mangement and surprisingly I loved it alot. I had my concerns when I prepared for the course because the book that we had to read was really doll and grown up-ish, but it all made sense when the teacher began teaching.

Lørdag morgen

Pandekager Godmorgen rolig morgen med pandekager

Godmorgen! Mine weekendmorgener er blevet en del længere på det sidste. Mit indre ur er i oprør, hvilket resulterer i et noget presserende faktum; jeg vågner gerne ved en 5-tiden i hverdagene og ved en 6.30-tiden i weekenderne. Det er hårdt, for jeg hen ad eftermiddagen er jeg godt træt. Men, det er ikke noget en lille eftermiddagslur ikke kan klare. Til gengæld får jeg jo nogle rolige, lange morgener med tid til hygge og god morgenmad. Og om lørdagen er jeg helt klar når Mads & Monopolet går på kl. 9. Jeg tænker det er en bivirkning ved at gro en arving og det er helt i orden.

Så med det må I have en skøn dag og god weekend. Vi har et dejligt program for weekenden som jeg glæder mig til at vise jer lidt af om nogle dage.

English recap: With this growing a baby thing I’ve become an early morning person. This way my days have become up to two hours longer than they were before.

En tur i arkivet – maj

Vi er godt inde i maj måned – egentlig nærmer vi os vel slutningen, hvis man skal være analytisk. Men, hvorom alting er, så har jeg igen kigget lidt i arkivet og fundet nogle indlæg jeg synes skal fremhæves fra de forgangne maj måneder på bloggen.

Bland og bag brownie

Jeg lavede den perfekte hjemmegjorte gave til min familie – en hjemmelavet shake’n bake brownie.

Molekyle ByggesætJeg var på tingfinder-tur i store mængder og fik blandt andet dette fine molekyle byggesæt med hjem.

MinidrivhusJeg havde godt gang i drivhuset og holdt jer alle opdaterede med en drivhusstatus. Det er lidt mere end der sker i drivhuset for tiden, men mon ikke jeg nok skal nå at gøre det sommerklart?

saltindbagt lammekølleVi fik saltdejsindbagt lammekølle og dén skal jeg altså lave igen i år, for den smagte fantastisk og var virkelig nem at tilberede!

Frøken Lyngsø Klummeskribent Ugeavisen OdenseJeg blev klummeskribent i Ugeavisen Odense. Det er jeg ikke længere, men det var virkelig sjovt at prøve! I kan stadig finde alle mine klummer her på bloggen, hvis I skulle have lyst til at se, hvad jeg havde at sige dengang.

English recap: I’ve put together yet another flashback to May from the last couple of years.

Sommerfornemmelser


Nyder I vejret? Vi har haft de bedste dage i Ebeltoft med min familie efterfulgt af nogle skønne solskinseftermiddage i gårdhaven. Der bliver kørt iskaffe og is ned i lange baner, og der bliver smurt med solcreme og sovet lure i ét væk. Vi nyder det så længe det varer og glædes over de små ting som f.eks. et velskabt barn, der nu er over halvvejs færdigbagt og en skøn familie som vi får set alt for lidt til. Den miniferie gjorde godt.

English recap: We have had the most relaxing and bestest of days with some of my family during the weekend. And now we enjoy the lovely Danish summer weather we are having these days. 

Hej maj, du søde milde

Så er der miniferie på programmet. Maj er godt begyndt og viser sig fra sin fineste side med forårsvarme og sol. I morgen gælder det udflugt med familien og så er vi ligesom i gang. Jeg tænker der skal indføres en regel om mindst én is om dagen. Mindst. Og en middagslur. 

Må I have en skøn Kristi Himmelfartsferie og ikke mindst nyde vejret. Og så skal vi jo lige huske det der med et stearinlys i vinduet i aften – 4. maj er trods alt en glædens dag.

English recap: I’m looking forward to this extended weekend, spending it with my family and enjoying the nice weather.

Hverdagen


Hverdagen har taget over. Nyhedsværdien i den voksende mave er så småt aftaget og vi prøver begge at vænne os til tanken. Pt handler det mest om en hverdag, hvor der altid skal være rugbrød og pålæg på lager når jeg bliver akut sulten og rent tøj jeg kan passe i skabet. Det er de samme fem bluser, den samme nederdel og de samme bukser der bliver vasket hver søndag, så det er klar til en ny uge. Tøjkrisen har sat ind – ikke fordi jeg ikke synes jeg har noget at tage på, men fordi jeg ikke kan passe meget af det som ligger i skabet, for så slet ikke at snakke om, at det ikke må stramme og skal være behageligt. 

Der er også fordele ved den nye hverdag. En eftermiddagslur er helt legitimt og at gøre krav på den gode lænestol eller kapre sofaen for øjnene af Mads er også okay, jeg producerer jo en arving. Det argument er et godt trumfkort.

Jeg klager bestemt ikke – jeg har det godt og hverdagen er ganske udemærket.

English recap: some moments from the last week or so and some thoughts on our new title as parents to be.

Forandring


Det er ikke for sjov, at der har været en stille periode på bloggen de sidste måneder. Hvor end jeg gerne har ville, har fokus været andetsteds – og nu er vi endelig så langt henne, at det kan siges højt og ikke længere være den dér elefant i rummet ingen tør at nævne. Jeg skal være mor, Mads skal være far. Leveringsdatoen er sat til september og min voksende mave gemmer på en enkelt lille. Og vi glæder os. Og vi er skræmte. Og vi kan ikke vente.

Indtil videre har jeg haft det fantastisk. Jeg har hverken været plaget af kvalme eller andre ubehageligheder, jeg har mest af alt været dødsens træt og skrup sulten. Trætheden er på retur, men appetitten holder ved.

Og med dét er min største hemmelighed, til dato, ude i det åbne, og det føles ret godt.

English recap: We are expecting a little human being in September!

Enhver bloggers need-to-have bog

Fuck en lækker røv af Susanne StaunDet er ikke ofte det sker her på siden, sådan en boganmeldelse, men den her bog er altså noget for sig og oveni købet en brugbar læring til den almindelige danske blogger. Fuck, en lækker røv af Susanne Staun er et mesterværk for sprogspassere og almindelige skabsskribenter. Jeg fandt den i hvert fald brugbar, for selvom jeg anser mig selv som en ret så ferm skribent og blogger, så må jeg nu indse, at jeg har begået nogle fatale sprogfejl. På en morsom måde, får Susanne forklaret, hvordan man gør og ikke gør når det kommer til dansk skriftsprog og jeg har taget det hele til mig. Derfor, hvis du som jeg hader stavefejl og dumme sætninger, der med regelrytterbrillerne på ikke giver den fjerneste mening, så vil netop denne bog også underholde dig – og forhåbentlig lære dig en ting eller to om det danske skriftsprog.

English recap: I have read, and loved, a danish book about correct writing, correct grammar and correct sentences when it comes to the danish language.

Helt tæt på #3

Jeg synes det var på tide med endnu et “helt tæt på” indlæg. Denne gang med fokus på kærligheden og små finurligheder.
Helt tæt på

 

 

1. Jeg har oplevet forelskelse hele to gange – første gang i mine meget unge dage og anden gang da jeg mødte Mads. Mads er en del af nutiden og fremtiden, ikke mindst, mens min første forelskelse er et overstået kapitel. Det var dog hårdt at give slip – det skete nok egentlig først for alvor, da han blev gift med en anden og fik to børn. Forelskelse er en sjov størrelse..

2. Mht. kærester, så havde jeg min første kæreste i 5. eller 6. klasse. Det holdt vel omkring tre dage, for det var bare lidt nemmere og bedre at være venner.

3. Jeg har engang været kærester med en jeg mødte i Netto – tal om kærlighed ved første blik! hah!

Og med det, nok om kærlighed, forelskelse og kærester.

4. Jeg vil til hver en tid foretrække en Disney film, en Pixars animationsfilm eller en dokumentar over en action film. Det giver os ofte lidt udfordringer når vi i fællesskab skal finde noget i biografen vi begge gider se.

5. Jeg elsker, elsker, elsker flødeskumskager! Vaniljecreme, flødeskum, kiksebunde og fin pynt. Jeg er sikker på det er min indre mormor der er skyld i denne craving.

God weekend!

English recap: I thought it was time for yet another one of these lists with things about my self.

En tur i arkivet – april

Forårsfornemmelser, lys, frisk luft, solskin og udlængsel. Og så en søndag, der er lidt smågrå i det. Fordi det ikke skal handle om, hvordan jeg skal bruge min søndag med kedelig søndagsrengøring, har jeg i stedet tænkt at vise jer lidt fra arkivet. Vi fokuserer på april måned fra de sidste år – og på forår, for der er intet som udsprungne blomster og sandaler.

Blomster

Forårstegn og en rolig søndag.

Forår i april

Fine tusindefryd i en gammel trækasse.

Sandalvejr

En dag med sandalvejr.

Sommer grillmad

Lækker grillmad og salat med jordbær.

Og således et lille pot pourri fra de sidste fire år – tag et kig på de gamle blogindlæg, se hvordan det hele så ud dengang og hav eller en god søndag!

English recap: I’ve put together a flashback to April in the past years. Take a look at some of the old posts and otherwise enjoy your Sunday!

1 2 3 72