Mit almindelige liv: Uge 3 – Natur

Jeg tager hatten af for alle de mødre, der er ene om sådan et lille menneske, om det er frivilligt eller ej, så er det hårdt arbejde ene kvinde. Jeg var alene hjemme med Septemberbarnet i går. Mads var ude og hygge sig og da han kom hjem i går aftes var jeg glad for at vi igen var to om alle gøremålene og om forældreskabet. Men nok om det, det skulle jo handle om natur.

Januar er ikke den sjoveste måned at fotografere når det kommer til blomster, men lyset er noget ganske særligt. I de tidlige morgentimer er det næsten lyserødt, for senere på dagen at stå helt skarpt, hvis solen skinner eller en særlig flot grå farve, hvis det er overskyet. Hver del er smukt på sin helt egen måde. 

English recap: Januar isn’t the prettiest of months to photograph the outside, at least not when it isn’t snowing or freezing but just is grey in grey. 

Jeg, en miljøbevidst type?

I gymnasiet var jeg overbevist om, at det der med børn slet ikke var min kop te. Jeg synes de var ulækre, de var irriterende og jeg kan også huske at tænke, at verden alligevel var så forfærdeligt et sted, at jeg ikke ville byde det til mine eventuelle arvinger. Jeg blev klogere siden, hvad angår ikke at ville have børn, heldigvis, for nu sidder jeg med den skønneste lille pige sovende i sin vugge. Og jeg har da helt klart planer om flere børn. Og med hensyn til om verden er værd at sætte børn i, så synes jeg ret godt om følgende citat: “vi arver ikke jorden fra vores forfædre, vi passer på den til vores efterfølgere”. Derfor gør jeg mit i hverdagen, for at passe på vores klode og min datter.

Jeg vil ikke kalde mig selv for miljøaktivist eller på anden måde fanatisk. Det er mere en principting. Men lidt har også ret, så herunder har jeg listet de små ting jeg gør for at passe så godt på Moder Jord som jeg kan.

  1. Jeg slukker vandet, mens jeg børster tænder. Det har jeg egentlig altid gjort, så det falder mig meget naturligt og er en ting jeg ikke tænker over. Til gengæld er jeg virkelig dårlig til at slukke for vandet når jeg vasker hår – det er bare så lækkert at stå under vandet og blive varmet igennem, men hovedet stikkende ud fra vandstrålen, så sæben ikke skylles ud ligeså snart den er kommet i. Det er en ting jeg kan blive bedre til.
  2. Jeg køber for så vidt muligt økologisk. Ikke, at jeg påstår, at økologisk landbrug er bedre for jorden og for miljøet, men det er fri for en masse stoffer og kemikalier som jeg gerne vil undgå i min kost.
  3. Jeg forsøger at købe lokalt, så varerne ikke er transporteret alt for langt, før de ender hos mig. Det hænger lidt sammen med ovenstående punkt, for jeg har lidt en rækkefølge, dér hedder: dansk økologi, lokal konventionelle varer, udenlandsk økologi, udenlandske konventionelle varer.
  4. Jeg sorterer vores affald efter bedste evne. Glas, metal, batterier, lyspærer og pap for sig selv. Resten i almindeligt affald. Jeg kunne sagtens udvide med både blød og hård plastik, men så skal jeg lige have optimeret vores affaldsortering med nogle kasser i skuret til netop dette, så det bliver så nemt som muligt.
  5. Jeg køber svanemærkede produkter. Og allergivenlige produkter. Faktisk ejer jeg ikke et produkt med parfume længere heller. Det kom sig i forbindelse med min graviditet. For det første blev jeg opmærksom på, hvor meget halløj, der er i pleje- og rengøringsprodukter og for det andet, så havde jeg en skærpet næse, der ikke helt kunne med de meget parfumerede og syntetiske/kemiske produkter.
  6. I stedet for skyllemiddel bruger jeg husholdningseddike. Det holder tøjet blød og afkalker samtidig maskinen ganske let. Jeg bruger i øvrigt også husholdningseddike til afkalkning i både køkken og på toilettet.
  7. Jeg forsøger altid at have et indkøbsnet med mig på indkøb i stedet for at investere i flere plastikposer. Igen er det et punkt jeg skal blive bedre til, for nogle gange smutter det og jeg må meget mod min vilje bruge 2,50 kr. på en pose.
  8. Vi har sagt nej tak til de fleste reklamer og gratisaviser. På den måde får vi kun leveret dem vi gider læse. Egentlig burde vi sige helt farvel og tak til reklamerne, for de kan alle læses på nettet – igen, der er plads til forbedring.

Hvad gør du for at passe på jorden, miljøet, fremtiden?

English recap: What do you do to protect the Earth for future generations? I have listed 8 things that I do to make sure Earth would still be an amazing place to live when our daugther grows up.

Mit almindelige liv: Uge 2 – Guilty pleasure

Dokumentarfilm. Dét er endnu en af mine guilty pleasures. Når jeg har en eftermiddag uden planer eller jeg ene og alene må vælge filmen, så tyger jeg ofte til dokumentargenren. Den kan noget ganske særligt – den genre er både underholdende og lærerig, og ofte sidder jeg tilbage med en behagelig følelse af at have lært noget nyt om menneskerne i vores verden. Det er nu en rar fornemmelse. I kan vel forestille jer, hvorfor vi herhjemme bruger noget tid på at vælge film når vi skal blive enige – actionfilmen overfor dokumentaren, hah! Men det lykkedes os nu helt fint alligevel.

English recap: One of my guilty pleasures are documentaries of people and places around the world. I love to both be entertained and educated at the same time.

Min tilbudsjægertilbøjelighed

Januar er et slaraffenland for en tilbudselsker som mig selv. Der er gode priser, gule skilte og rabatter og udsalg alle vegne. Og helt automatisk stimuleres min tilbudsjægertilbøjelighed i netop disse dage – den ligger altid og ulmer og jeg lader sjælendt et godt tilbud passere, men i netop disse dage må jeg holde mig i skindet. Jeg mangler jo ikke noget og jeg blev nok så rigeligt begavet i december. Men når det så er sagt, så er der kommet nogle nye sager med hjem. Jeg har nemlig den regel, at de penge jeg fik i gave i december gerne må bruges, nej faktisk allerhelst skal bruges, på ting jeg går og har materialistiske drømme om. Og især hvis jeg kan få mine ønsketing på udsalg eller tilbud. På den måde gik det til at vi sidste år fik nye vinglas, nye håndklæder og nogle dækkeservietter af genbrugt skind. I år er det ikke blevet til så meget nyt som det plejer. Fokus er stadig primært et andet sted, men ikke desto mindre lykkedes det mig at få nogle effektive shoppetimer for mig selv, hvor jeg efterfølgende kom hjem med to gode, fyldte poser. Det blev til en ny mor- og ammevenlig garderobe til mig selv og ikke mindst til en del sager til Septemberbarnet. Og det er pudsigt som det pludselig er nemmere at shoppe til hende end til mig selv?

English recap: I love the sale in January and this year I primarily bought clothes for myself and for my daughter.

Mit almindelige liv: Uge 1 – Godmorgen

Så langt, så godt. Første uge af udfordringen gik ganske godt – fordi det nu ikke er mig selv, der skal stå model til billeder, havde jeg nok at vælge imellem. Frøkenen sover jo en del lurer og er et ganske fint motiv, hvis du spørger mig. 

Og billedserien ovenfor illustrerer på bedste vis, hvordan hun kan sove sødt det ene øjeblik, for så stille og roligt at vågne, vride sig fra side til side, strække sig, gabe et par gange og til slut være klar til verden.

English recap: First week of my photo challenge went perfectly as I had plenty of photos to chose from – this series of photos illustrates very well how our daughter wakes up in the morning. 

Lysaften i Odense Zoo

Godaften! Vi er netop hjemvendt efter en frisk gåtur i Odense Zoo. Nu er vi tilbage i varmen og sidder i køkkenet med vores røde kinder og kolde fødder – Mads laver sen aftensmad og Septemberbarnet og jeg kigger på. Hygge på bedste vis. 

Det er anden gang vi besøger Odense Zoo på en uge. Første gang var i lørdags, nytårsaftens dag, hvor vi havde haven for os selv. Vi købte årskort, så nu er der ubegrænset adgang til dyrene. Det dér med en nytårsgåtur i zoo er hermed en tradition, det har vi aftalt, for det var simpelthen så hyggeligt og en fin måde at sige farvel til året på. Dagens besøg havde et andet tema – lysaften. Hele zoo var smukt oplyst i skønne farver og der var tændt fakler med levende lys langs alle stierne. Det er simpelt fundet på, men sådan et par farvede lamper, der lyser op igennem trækronerne er virkelig flot. Og med det sagt, må du have en dejlig aften – efter aftensmad og en frøken der er blevet puttet, skal vi hygge med resterne af den hjemmelavede is fra nytår og et afsnit af Designated Survivor på Netflix.

English recap: We visited Odense Zoo today for the second time in one week as they hosted a Night of the Lights theme event where all the trees were inlighted in beautiful colors. 

Mit almindelige liv – En fotoudfordring, igen

fotoudfordring-2017Den 1. januar sidste år gav jeg mig selv en udfordring – en gruppe af billeder med et bestemt tema hver uge. Det holdte i præcis 6 uger før jeg gav op og gemte udfordringen i skuffen. Nu prøver jeg igen. Nyt år, frisk start, samme udfordring, stadig bare et helt almindeligt liv. Du er velkommen til at følge med, eller endda deltage?

Denne uges tema er godmorgen og billeder kommer i et indlæg på søndag.

English recap: Last year I gave my self a challenge – to post photos each week showing things from my everyday life. I gave up in less than six weeks, but now I’m ready to give it another try.

Blogindlæg nr. 750!

Det er syv år og 1 dag siden jeg startede min blog. 2558 dage.

På den tid har jeg skrevet 750 indlæg – endnu en milepæl. Jeg er sgu lidt stolt af mig selv! Tænk, at det har varet ved så længe. Jeg er taknemmelig over, at I er så mange der dagligt kigger forbi, skriver en kommentar og følger med – tak! Uden jer ville det ikke være det samme! Selvom bloggen har haft sine op- og nedture, og jeg ikke er helt ligeså flittig ved tastaturet som jeg har været, så er jeg her stadig og min blog lever i bedste velgående. Tænk sig, at jeg gennem de mange år har haft så meget på hjerte!

Og siden min 500-blogindlægs milepæl er der alligevel sket en del. Det er ca. 2,5 år siden. To og et halvt år, der har indeholdt en færdiggjort uddannelse, et rigtigt voksenjob, opstart på endnu en uddannelse og et barn, wow!

English recap: It took me seven years and one day to write 750 blog posts. It has been fun so far and I just want to thank each and everyone of you for following along, making comments and hanging around for so long.

Vores gode nytår

Godt nytår! Jeg håber inderligt I alle er kommet godt ind i det nye år og ikke er blevet opslugt af en grum mandagsblues på denne første mandag morgen. Selv er jeg i et ganske udemærket humør, alt taget i betragtning – Septemberbarnets sovehjerte har haft lidt udfordringer de sidste par dage, men det er stadig ikke noget en ekstra kop kaffe ikke kan klare.

Vores nytårs aften var ovenud hyggelig. Det var første gang vi holdet det hjemme hos os og første gang der var en lille frøken at tage hensyn til. Alt gik godt – hun sov heldigvis gennem årsskiftet og det store rabalder udenfor. De voksne, Mads og jeg og et vennepar, nussede om maden og hyggen, og tog aftenen ganske stille og roligt. Vi fik spist og snakket og drukket, og så snakket noget mere. Vi sluttede med desserten lidt i tolv, netop tids nok til at åbne en flaske gode bobler og spise noget kransekage. Det var perfekt. Intet pres, ingen forventninger – hele aftenen var på den mindste frøkens premisser, der heldigvis opførte sig eksemplarisk.

Dagen efter led vi af tømmermænd – ikke pga indtaget af alkohol, men pga søvnunderskud der ville noget. Der blev indkøbt snaskede burgere til en tidlig aftensmad og så ellers på hovedet i seng. Slet ikke tosset!

Hvordan var din aften?

English recap: We celebrated New Years with a couple of friends and it was all quiet and baby friendly. We got together en the early afternoon and helped each other preparing the food and decorating the table. A perfect evening!

Året der gik, 2016

Året der gik 2016

Totusindogseksten. Hold nu op for et foranderligt år vi har haft! Vi var ikke mange uger inde i 2016 før jeg tissede på en pind og stod med to tydelige streger som stirrede mig op i ansigtet – wow! Nu skulle det åbenbart været. Og selvom jeg i lang tid hårdnakket hævdede, at den voksende mave ikke fyldte alt, så må jeg erkende, at det var noget af en løgn. Bloggen kom også til at lide under det. Jeg forsøgte på bedste vist at jonglere Ph.D., babybule og blog på én gang. Men så kom dagen, hvor jeg pludselig var mor – nærmest taget på sengen, for jeg var i hvert fald ikke klar. Og så gik dagene med dét, morskabet. Jeg elsker det og jeg nyder det, og ville ikke bytte det for noget andet. Der blev også lige plads til en sommerferie i Island, men ellers var det kort fortalt året, der gik.

2017 bliver året, hvor vores lille familie skal vokse og nyde hinanden og så kommer der en tid til sommer, hvor jeg skal lære at jonglere rundt med arbejde og familie når min barsel slutter.

Til sidst vil jeg sige tusind tak til alle jer der gennem det sidste år har kigget med og skrevet søde kommentarer på bloggen. Det betyder alverden for mig, tak!

English recap: Two thousand and sixteen has almost ended and I have made this little collage illustrating som of the moments from the last year on the blog. This year has been crazy as we became parents to the most wonderful little girl in September. I hope my 2017 will be at least as good! Happy new year to all of you and thank you for following and for your lovely comments the past year!

1 2 3 76