Termin


Så oprandt dagen – den 23. september. En dag, der i mange måneder har været slutdato for en lille frøkens lejekontrakt i min mave. Og nu en dato, der ikke kunne være mere ligegyldig. Alligevel er det lidt sjovt at tænke på, at vi fik lov at møde septemberbarnet to uger før tid og derfor har fået to ugers kærlighed og lykkerus forærende allerede. Hun gør det sgu godt, lille Knirke, lille Blob. Hun er stadig navneløs, men vi er pt. nede på to navne og mon ikke vi finder ud af om hun er det ene eller det andet inden længe? Det skal jo passe til hende.

Men hvorom alting er, så skal denne, nu ligegyldige, dag fejres med manér. Vi har planlagt en udflugt (ja, det er det altså, når man skal bevæge sig ud i verden med en lille ny for aller første gang) ind til Odense for at nyde et stykke kage og en kop varm kakao. Måske det også bliver til frokost og noget shopping, men det afhænger af, hvor modige vi bliver.

English recap: And then we reached the due date. A date that’s now completely unimportant as our September Child have been here for almost two weeks.

Tirsdagssnak hos Let’s blog some shit

Kort før vores verden blev vendt på hovedet og al fokus nu er på en lille frøken, blev jeg interviewet af Jeanette fra bloggen Let’s blog some shit. Det er der kommet dette fine indlæg ud af, hvor jeg giver hendes læsere et indblik i hvem jeg er både foran og bag skærmen, hvad jeg får min hverdag til at gå med og i det store og hele forsøger at svare på hvem jeg er.

Derfor synes jeg du skal hoppe over hos hende og læse, hvad der kom ud af hendes spørgsmål – måske også for at få en lille pause fra indlæg omhandlende Septemberbarnet?

English recap: I’ve been interviewed by Jeanette from the blog Let’s blog some shit about my everyday life. You’ll find the blog post here.

38 uger indeni

38-uger mavebilleder

En graviditet er en stor ting. Den første forestiller jeg mig er endnu større end eventuelle efterfølgende. Derfor startede vi også et fotoprojekt op da maven begyndte at kunne ses. Det er endt ud i denne fine plakat. 38 uger inde i maven blev det til før Septemberbarnet ville ud. Og jeg synes den er helt vild god! Vi snakker om at få den printet i stor størrelse og så skal den op på fotovæggen som et minde om dengang jeg rendte rundt med en bold på maven.

English recap: We’ve had this photo project while I was pregnant and now that our daughter has entered the world we are left with this poster showing her 38 weeks journey.

Septemberbarnet

SeptemberbarnetSeptemberbarnetDer har været radio silence fra min side de sidste ugers tid, men det synes jeg der er en ganske fin forklaring på – jeg er blevet mor til Septemberbarnet <3

Hun kom med huj og hast søndag morgen for en lille uge siden, og vi er begge smask forelskede i vores kærlighedsbarn. Den 11. september er for os nu en glædesdag! En dag, hvor Septemberbarnet frem over skal lykønskes og fejres og roses og kysses.

Så, derfor er her lidt stille. Vi skal lige lære hende at kende. Hun tog os nemlig lidt på sengen ved sådan at ville ud i verden små to uger før termin. Jeg havde mentalt forberedt mig på, at hun nok blev et oktoberbarn og alle der hørte jeg var førstegangsfødende gav mig ret – “du kommer til at gå over tid”, sagde de. Men se så bare her. Septemberbarnet var ikke enig. Hun var klar til verden. Og så må verden lige skynde sig at blive klar til hende. Puslebordet kom op i går og liften fungerer som seng, for bare at nævne nogle af de ting vi synes vi havde en tidsplan for og som så pludselig blev hængepartier. Men pyt nu med alt det, for vi har det alle tre godt!

English recap: I apologize for the radio silence, but my hands have been full with something else – I’ve become a mother! She arrived two weeks before her due date and therefore took us by surprise as I thought she would pass the due date and first be born in October. But now she’s here and she’s perfect and we love her, our little September Child. And so this is the story about how September 11th got a whole new and much happier meaning for the both of us.

Min redebygning #1

Før jeg blev gravid havde jeg svoret, at jeg ikke blev én af dem som ville gå amok i redebygningens kunst dagen efter graviditetstesten viste to streger. Her tog jeg delvist fejl. For selvom jeg selv synes jeg har været ganske afslappet omkring erhvervelse af udstyr til arvingen, så har det i perioder taget overhånd.

Mit redebyggerinstinkt satte ret hurtig ind. Og jeg kunne ikke gøre for det. Jeg blev bare nødt til at gøre den der voksende mave lidt mere virkelig ved at have en begyndende bunke med ting og sager. Tøj blev min redning og jagten på de fine genbrugsfund var sat ind. Siden fulgte min mor og svigermor trop og nu har vi sammen samlet en hæderlig garderobe. Foruden legetøj, tæpper og andre babydimser. 

English recap: I started nesting almost immediately after confirming the pregnancy and especially buying clothes in little sizes helped me realizing what was happening. 

Min barsels læseliste

Jeg elsker at læse og jeg savner virkelig den ro, der er omkring mig når jeg dykker ned i en bog. Når det er sagt, så er det dog virkelig længe siden jeg sidst har åbnet en bog. Men, nu er barslen begyndt og især denne tid før baby kommer er ene og alene min egen og derfor perfekt egnet til lidt læsetid. Jeg har lavet en lille liste – den indeholder kun to bøger – som jeg vil læse inden fokus helt sikkert er et nyt sted.

Hvis du har flere forslag, så tøv endelig ikke med at lægge en kommentar! Jeg tager imod gode bud på spændende læsning med kyshånd.

Hvor lagde jeg babyen?

Hvor lagde jeg babyen? Denne bog er vidst en barselsklassiker blandt nybagte forældre  og er blevet omtalt som børnebiblen, alle nybagte mødre burde få udleveret på barselsgangen. Derfor er den på min liste. Bogen er skrevet af Julia Lahme, og den skulle eftersigende rumme en åben, morsom og rammende ærlig fortælling om alle de tanker, følelser og frustrationer, de fleste nybagte mødre enten har eller får i løbet af deres nyfødte barns første mange måneder.

Bedemandens Datter af Sara Blædel

Bedemandens Datter. Sara Blædel er en af mine yndlingsforfattere, så da jeg ved et tilfælde opdagede, at hun havde udgivet første bind i en ny trilogi var jeg spændt! For det første skriver hun nogle spændende historier, der holder læseren fanget fra start til slut. For det andet er Sara god til at skabe interessante karakterer med kant, og for det tredje er Saras bøger skrevet i et enkelt og nuanceret sprog uden for mange fyldord og lange beskrivelser, der gør bøgerne let læste. Jeg glæder mig til at dykke ned i historien om Ilka og hendes færden i USA.

English recap: I’m planning to read these two books before baby arrives.

Ready, set, go!

Første dag på barsel
Første dag på barsel (!) – en vild tanke som stadig ikke helt har bundfæstet sig. Jeg fik sagt fint på gensyn til kollegaer og venner i fredags med morgenbord og kage. Og så fik jeg ryddet de sidste af mine ufærdige projekter af vejen og efterlod derved mit skrivebord i en nogenlunde forfatning før jeg cyklede hjem.

Og nu er jeg så igang med den dér barsel. Men hvad i alverden laver man og hvad får man tiden til at gå med? Jeg har brug for at hvile mig, ingen tvivl om det – det kan tydeligt mærkes på kroppen når jeg har givet den lige rigeligt med gas i løbet af dagen. Cykelturen til arbejdet de sidste par uger har også været en sej omgang, men så er det jo heldigt, at min cykel har syv gear at fordele arbejdet på. Jeg tænker en typisk barselsdags inkluderer et festfyrværkeri af et morgenmåltid, lidt praktisk babyforberedelse i form af tøjvask, hækling, strikning eller færdiggørelse af andre projekter til arvingen. Helt klart en lur eller gerne to, brunch med veninder, hyggelige gåture og en kop kaffe. Og en masse mental forberedelse på, hvad som venter lige om hjørnet. Foruden jordemoderbesøg og fødselsforberedelse, selvfølgelig. Og så har jeg et hængeparti hvad angår nogle vejrtrækningsøvelser, men det når jeg jo nok. Indtil videre nyder jeg det og glæder mig til at gå og hygge mig inden vi bliver en ekstra i familien.

English recap: I’ve startet my maternity leave and on this monday – the first day of leave – I wonder what I should spend all this time on. I guess some naps and relaxing is required and then there’s a lot of projects I need to finish before the big day when we’ll add another person to the family.

Min sommer biografliste

Jeg har det sidste år været medlem af Biografklub Danmark og det har fået mig op af stolen og ind i de bløde, røde sæder oftere end jeg ellers ville, og ikke mindst til film som jeg ikke selv ville have valgt. Og så var det virkelig en hyggelig måde at se sine kollegaer uden for arbejdet på.

Alt dette fører mig til, at jeg savner den der biograftur – derfor har jeg lige kigget sommerens film igennem og har fundet i hvert fald 3 som jeg bare må se.

Kæledyrenes hemmelige liv

Kæledyrenes hemmelige liv

For det første er det en animationsfilm og så er jeg som oftes altid begejstret. For det andet er den lavet af folkene bag Grusomme Mig, som jeg stadig synes er en super underholdende film. Jeg har kun høje forventninger til denne latterbombe.

Den store venlige kæmpe

Den store venlige kæmpe

Når endnu én af Roald Dahls historier bliver filmatiseret kan jeg ikke andet end have høje forventninger. Charlie og Chokoladefabrikken er en klassiker i mit filmrepertoire og jeg har derfor igen høje forventninger til denne biografaktuelle sommerfilm.

Monsieur Chocolat

Monsieur Chocolat

Jeg kan ikke komme i tanke om at have set en bedre film en De Urørlige så når Omar Sy igen er på rollelisten i en film der i mine øjne har samme potentiale, så er den selvfølgelig på min liste over sommerfilm jeg skal se. Og jeg glæder mig!

Har I andre film I kan anbefale mig eller som I mener jeg har overset?

English recap: I’ve made a list of summer movies that I need to go and see in the cinema because I think they all have something special about them or a potential to make me laugh.

Hverdagsramt


Det har aldrig været min yndlingsting at vende tilbage til hverdagen efter en ferie. Forstå mig ret, jeg elsker at komme tilbage, at starte et nyt år (det har jo i lang tid drejet sig om et nyt skoleår her efter sommerferien) og lære en masse nyt, og sådan er det stadig, men den der grusomme mandag efter ferien er hård. Når det så er sagt, så synes jeg alligevel min mandag har været fantastisk. Hård, men god.

Den startede med gensyn med kollegaer, besvarelse af utrolig mange mails og organisering af arbejdet der venter de næste par uger før jeg går på barsel (!). Og så sluttede jeg dagen af med kaffe og kage sammen med de gamle studietøser. Én af os fra femkløveren skal halvandet år til USA med hendes phD studie og vi andre skulle lige nå at sige ordentligt farvel og på gensyn. Vi hyggede så meget og så længe, at jeg først var hjemme ved aftensmadstid, men det var den perfekte måde at genoptage arbejdet på og post ferie blues har der ikke været meget af. Og så er vi jo begyndt på en ny måned i dag, så en mere frisk start kan det da ikke være.

English recap: I’ve been back at work today and because the first workingday after your holiday is extra hard to manage, I met with good friends for cake and coffee in the afternoon.

Postkort fra Island #2

IMGP9417 IMGP9425 IMGP9443 IMGP9716 IMGP9895 IMGP9896 IMGP9913 IMGP9914 IMGP9926

Jeg har netop tømt kameraet for islandske motiver og drømmer mig allerede tilbage til vores nordiske eventyr. Billederne ovenfor samler meget godt nogle af de øjeblikke vi havde og som jeg vil mindes i lang tid. Det slog os lidt den anden dag, at det var vores sidste ferie bare os to i noget tid – hvilket er en noget skræmmende, men også skøn tanke. Island du var god for for os og ved os!

English recap: More photos from our trip to Iceland.

1 2 3 74