Postkort fra Island #1

Vi er på eventyr i det nordiske. Det gik lige pludselig stærkt med at komme af sted, da udlængslen ramte os. Da destinationen først var bestemt gik der ikke lang tid før flybilletterne var i hus. Og så lige en weekend til at arrangere kattepasning og andet praktik, før vi drog af sted mandag morgen. Og nu har vi været her nogle dage – Island. 

Her er frisk luft og plads. Smuk, overdådig og skræmmende natur. Og god mad. 

Vi har faret rundt som de klassiske turister og set både kontinentalpladerne og den store kløft, næsten blevet kvalt i lugten af rådne æg ved geyserne når det kogende, svovlholdige vand blev skudt op af jorden og blevet en lille smule våde af vand fra den store gletsjerflod Gullfoss. Vi har dog taget det i eget tempo og vores lille lejede bil gør det udemærket når vi er på fjeldkøretur, så længe vi bruger de lave gear. Det er også blevet til en del udsigtpauser og spisepauser og tissepauser, ikke mindst. 

English recap: we went on a more or less spontaneous trip to Iceland last Monday and so far we love this amazing place.

Kender du Emils Chokolade?


Når noget bliver gentaget mere end to gange, er der vel tale om en tradition? Sådan føles det i hvert fald lidt når der er tale om Emils Chokolade på hovedgaden i Sorø. Når vi besøger mine svigerforældre, går turen ofte forbi denne lille hyggelige butik efter is (eller varm kakao om vinteren). Deres solskinsis er en genial kombination af to valgfri kugler is, softice, guf og flødebolle. Og så fåes den i både bæger eller vaffel. Tippet er hermed givet videre – hvis du befinder dig på disse kanter så tag et smut forbi!

Vi var forbi i weekenden og det var en perfekt måde at skyde ferien igang på. Ydermere indeholdt weekenden en tur på toppen af Storebæltsbroen med den bedste udsigt over Fyn og Sjælland. Men det kræver et indlæg for sig selv.

English recap: We always visit Emils Chocolate shop for icecreams or hot chocolate when we visit my parents in law in Sorø.

12 uger tilbage


Det er klichéen over dem alle, men jeg synes nu altså tiden er gået stærkt alligevel. Jeg synes ikke det er så lang tid siden at en lille tissepind vendte op og ned på vores fremtid tilbage i januar måned – og nu er der “kun” 1/3 tilbage før vi sidder med arvingen i vores arme! Dét er en vild tanke! Og der er om noget sket noget med størrelsen på den mave – stille og roligt er den blevet større og større, og billededokumentationen sker fortsat uge for uge. Til sidst bliver det en lille fin rejse fra “er hun gravid, eller bare småtyk” til “hun må være gået langt over tid eller venter tvillinger”. Sidstnævnte mavestørrelse håber jeg ikke kommer til at vare længe, for så tror jeg det hele bliver lidt tungt.

English recap: I can’t believe there’s only 1/3 left of this pregnancy. It is the biggest cliché ever but I feel time has gone by so fast!

Køkkenupdate


Vi er stadig køkkenløse herhjemme og alt vores tid går med det delvist spontane projekt. Derfor er der også kedsommeligt stille herinde. I skal dog ikke snydes for en update og en forvisning om, at det snart har en ende.

Der er lagt nyt gulv, vægge og lofter er malet færdige og elementerne til det nye køkken er sat op, men så er der ikke sket mere. Vi er havnet i en leveringsventetid, hvor vi afventer modtagelse af de mange ting vi har købt på nettet. I dag kom vasken og armaturet, i morgen får vi hjælp med montering af bordpladen og så ville det være skønt hvis hvidevarerne kom senest fredag, så de kunne blive tilsluttet og monteret. Men vi holder humøret højt og venter spændt. Og så drømmer vi om når køkkenet står færdigt.

English recap: We’re still without a functioning kitchen but we’re getting there in a somewhat slow pace. This week will be all about the counter top and the appliances.

Køkkendrømme

1508558_zpsa4d84df4

koekken_inspiration_altomindretning_122

Billederne er lånt her og her.

Jeg har længe gået med sådan en lille-pige drøm i maven. Jeg kunne virkelig godt tænke mig et retro Smeg køleskab. Jeg ved ikke hvad det er med mig og netop dette stykke hvidevare, men det kan altså et eller andet. Jeg har også længe gået med en drøm om et nyt køkken, men det er en helt anden historie som har haft fæste i et funktionalitetskrav mere end en drøm om design og udseende. Begge dele er dog ved at gå i opfyldelse – vi rev køkkenet ned i fredags i sidste uge og den sidste uge har vi været køkkenløse. Ganske vidst rig på en rodet stue og et beskidt renoveringshjem, men med udsigt til et nyt, fint og funktionelt køkken. Et køkken som man kan sidde og hygge på køkkenbordet på uden at skulle være bange for at det falder ned fra væggen. Dét glæder jeg mig til! Og hvis både funktionalitet og retro køleskab kan kombineres, så er jeg ekstra glad.

English recap: We’ve started renovating our kitchen and therefore have been kitchenless the last week. This weekend though we’ve started rebuilding it and hopefully it will all be done in a week or so.

Genbrugsguide: Loppemarked på Havnen

Loppemarked paa havnen logo

Loppemarked på Havnen, et fantastisk loppemarked på Havnepladsen ved Londongade ved Odense havn, hvor private sælger ud af deres gemmer. Her finder du alt fra legetøj til retro til antikviteter og spøjse påfund. Markedet finder sted hver søndag fra 9-15 i sommerhalvåret. Hvornår der bliver åbnet op for sæsonen kan du se på deres hjemmeside lige her. Er du interesseret i at få en bod, så kan du også læse om hvordan det foregår på deres hjemmeside.

Jeg er en stor fan af det her loppemarked. Så sent som i dag fandt jeg en masse guld til arvingen for ingen penge og jeg har førhen gjort mange gode kup på netop dette marked. Både vores antikke barskab og en del af mit kongelige stel er fundet her.

Loppemarked på Havnepladsen Odense

Loppemarked på Havnen OdenseLoppemarked Havnepladsen Odense Søndag

English recap: I’ve visited one of my favorite flea markets in Odense today. It is held every sunday during the summer and you can find everything you can dream of.

Odense, min by: Loppemarked i Lahnsgade


Jeg ved det er ret så unfair at lave et indlæg om et loppemarked, der slutter om en time. Ikke desto mindre synes jeg, at det fortjener et indlæg og en tur gennem formidlingsmøllen, for loppemarkedet i Lahnsgade er altså hyggeligt. Og en tilbagevendende begivenhed. I år var det 6. år i træk det blev afholdt.

Lahnsgade er en godt 800m lang gade i Odense C, der strækker sig fra Munke Mose og øst mod Hjallesevej. Loppemarkedet på Lahnsgade er et årligt tilbagevende marked, hvor beboere på gaden stiller boder op og sælger ud af deres brugte ting og sager. Udefra kommende er også velkomne til at stille en bod op mod et lille symbolsk beløb. Der kan købes alt mellem himmel og jord, fra øl, vand, kage og vafler til børnetøj, stauder og tøj. Og i dag er der livemusik, så der er en helt særlig stemning i gaden. Markedet har åbent fra 10-15, så hvis du er hurtig kan du stadig nå det i dag. Hvis ikke, så er jeg sikker på at loppemarkedet finder sted igen næste år i starten af juni. Du kan evt. læse mere og holde dig opdateret på deres facebook side lige her.

English recap: I’ve visited a flea market in Odense today called The flea market at Lahnsgade. It is cosy and with a nice atmosphere to it – also a great way to enjoy the sun on a lacy sunday and I will be back next year!

Der findes en særlig plads


Så er sommeren kommet! Hvilken lykke! Der gik jo ikke et minut efter kalenderen sagde den 1. juni, før solen bragede frem og lagde os alle ned med hedeslag. Normalt skal jeg altid lige bruge en dage eller to på at afklimatisere når vi pludselig går fra nogenlunde forårsvejr til fuld skrue på sommersolen, men i år har det taget lidt mere end et par dage og jeg er der stadig ikke helt. Jeg tænker det primært skyldes det lille menneske jeg bærer rundt på. Jeg fik også fortalt den anden dag, at der findes en helt særlig plads i himlen til gravide om sommeren. Det er nu altså lidt varmt at rende rundt med en badebold på maven. Skyggen er dog min ven og jeg besøger ikke solen hen over frokosten, for der er den altså for grum.

Kan I holde til det eller får I også kørt lige rigelige mængder sodavandsis indenbords? Her er Sun Lollys og iskaffe mine venner, og parasollen. Men så går det også fint og jeg nyder bestemt det lækre vejr!

English recap: Summer is here! It had barely been the first of june for an hour or two before the best summer weather with sunshine and heat was upon us. Even though growing a human being makes your thermostat go up some degrees, I enjoy the weather, eating lots of ice creams, drinking buckets of iced coffee and relaxing under the parasol.

 

Min græsenketilværelse

 Jeg er blevet en on/off græsenke. Mads har en række forretningsrejser i løbet af året og for hver gang bliver jeg bedre og bedre til at være alene hjemme, men det slår mig hver gang, hvor kedeligt det egentlig er og hvor meget jeg glæder mig til han er hjemme igen. Vi skyper og snapper en del sammen, men det er bare ikke det samme – især ikke når man skal tage højde for tidsforskellen.


Nu har vi efterhånden prøvet det en del gange og jeg har observeret en form for mønster; På en to ugers rejse, forløber de første par dage med glæden og begejstringen over alenetiden. Jeg rå-hygger mig, laver lige præcis dét jeg vil og nyder min alenetid. De første par dage afløses hurtigt af en form for “fabrikstid”, hvor den ene dag snupper den anden og min tid går med arbejde og diverse gøremål. I disse dage er aftnerne de værste, for jeg går ubevidst og venter på, at han kommer hjem fra arbejde. Det er også disse dage, hvor jeg oftest ikke rigtig gider eller kan overskue at holde huset pænt. Det flyder med ting og sager, køleskabet har et underligt indhold, der hverken kan udgøre et helt eller halvt måltid og det hele lægger brak. Overskuddet til det huslige er pist væk. Dette kan vare ved en lille uges tid og bliver afløst af de sidste dage, hvor jeg savner ham, glæder mig til, at han snart kommer hjem igen, men samtidig ærger mig over, at min “alene-ferie” snart er forbi. Nu vender det huslige arbejde også og jeg bruger oftest tid på at gøre huset fint og indbydende, ryddeligt og rent. Jeg køber ind til lækker mad og spiselig forkælelse og gør det hele lidt hyggeligt og godt for mig selv. Det er her jeg er nu, for om nogle dage er han hjemme igen og jeg glæder mig nu altså til at vi er to til at lave mad og til at have ham i hverdagen igen.

English recap: I’m spending some time home alone these days as my boyfriend is away on a businesstrip.

Er du sådan en rigtig blogger?


Jeg har de sidste tre dage været på kursus. Fint og fornemt, og voksent. Emnet var noget så universitetstungt som projektstyring og jeg havde da mine bange anelser efter at have læst en del kapitler i en tør, grøn bog. Mine bange anelser blev dog gjort til skamme da underviser viste sig at være et friskt pust med en forkærlighed for farvede papkort, tuscher og plancher. Et ægte klippe-klister kursus lige efter mit hjerte. Og jeg har i den grad fået noget med hjem. Foruden en sort notesbog fyldt med klistermærker og fine figurer har kurset sat gang i nogle tanker omkring mit phd projekt som jeg bestemt kan bruge til noget når jeg først lærer at mestre dem til fingerspidserne.

I dag skete der så en lidt pudsigt ting. Da vi gennemgik kommunikation i plenum blev opmærksomheden rettet mod, at jeg havde en blog som en af de andre deltagere på kurset fandt brugbart, fordi jeg i nogle indlæg har belyst mit syn på mit kandidatstudie og mit phd projekt. Og så kom spørgsmålet fra de andre: Er du sådan en rigtig blogger? Og ja, det er jeg vel. findes der forkerte bloggere? I første splitsekund, da min blog blev hevet frem i lyset følte jeg mig en smule utilpas og pinlig til mode – jeg rødmede endda en smule, men da det nu var ude i det åbne blev denne akavethed med det samme afløst af en stolthed, for ja, jeg er en blogger og jeg er altså lidt stolt af det univers jeg har fået skabt herinde. Min egen, personlige, online dagbog.

English recap: The last three days I’ve participated in a phd course about project mangement and surprisingly I loved it alot. I had my concerns when I prepared for the course because the book that we had to read was really doll and grown up-ish, but it all made sense when the teacher began teaching.

1 2 3 73