Køkkendrømme

1508558_zpsa4d84df4

koekken_inspiration_altomindretning_122

Billederne er lånt her og her.

Jeg har længe gået med sådan en lille-pige drøm i maven. Jeg kunne virkelig godt tænke mig et retro Smeg køleskab. Jeg ved ikke hvad det er med mig og netop dette stykke hvidevare, men det kan altså et eller andet. Jeg har også længe gået med en drøm om et nyt køkken, men det er en helt anden historie som har haft fæste i et funktionalitetskrav mere end en drøm om design og udseende. Begge dele er dog ved at gå i opfyldelse – vi rev køkkenet ned i fredags i sidste uge og den sidste uge har vi været køkkenløse. Ganske vidst rig på en rodet stue og et beskidt renoveringshjem, men med udsigt til et nyt, fint og funktionelt køkken. Et køkken som man kan sidde og hygge på køkkenbordet på uden at skulle være bange for at det falder ned fra væggen. Dét glæder jeg mig til! Og hvis både funktionalitet og retro køleskab kan kombineres, så er jeg ekstra glad.

English recap: We’ve started renovating our kitchen and therefore have been kitchenless the last week. This weekend though we’ve started rebuilding it and hopefully it will all be done in a week or so.

Genbrugsguide: Loppemarked på Havnen

Loppemarked paa havnen logo

Loppemarked på Havnen, et fantastisk loppemarked på Havnepladsen ved Londongade ved Odense havn, hvor private sælger ud af deres gemmer. Her finder du alt fra legetøj til retro til antikviteter og spøjse påfund. Markedet finder sted hver søndag fra 9-15 i sommerhalvåret. Hvornår der bliver åbnet op for sæsonen kan du se på deres hjemmeside lige her. Er du interesseret i at få en bod, så kan du også læse om hvordan det foregår på deres hjemmeside.

Jeg er en stor fan af det her loppemarked. Så sent som i dag fandt jeg en masse guld til arvingen for ingen penge og jeg har førhen gjort mange gode kup på netop dette marked. Både vores antikke barskab og en del af mit kongelige stel er fundet her.

Loppemarked på Havnepladsen Odense

Loppemarked på Havnen OdenseLoppemarked Havnepladsen Odense Søndag

English recap: I’ve visited one of my favorite flea markets in Odense today. It is held every sunday during the summer and you can find everything you can dream of.

Odense, min by: Loppemarked i Lahnsgade


Jeg ved det er ret så unfair at lave et indlæg om et loppemarked, der slutter om en time. Ikke desto mindre synes jeg, at det fortjener et indlæg og en tur gennem formidlingsmøllen, for loppemarkedet i Lahnsgade er altså hyggeligt. Og en tilbagevendende begivenhed. I år var det 6. år i træk det blev afholdt.

Lahnsgade er en godt 800m lang gade i Odense C, der strækker sig fra Munke Mose og øst mod Hjallesevej. Loppemarkedet på Lahnsgade er et årligt tilbagevende marked, hvor beboere på gaden stiller boder op og sælger ud af deres brugte ting og sager. Udefra kommende er også velkomne til at stille en bod op mod et lille symbolsk beløb. Der kan købes alt mellem himmel og jord, fra øl, vand, kage og vafler til børnetøj, stauder og tøj. Og i dag er der livemusik, så der er en helt særlig stemning i gaden. Markedet har åbent fra 10-15, så hvis du er hurtig kan du stadig nå det i dag. Hvis ikke, så er jeg sikker på at loppemarkedet finder sted igen næste år i starten af juni. Du kan evt. læse mere og holde dig opdateret på deres facebook side lige her.

English recap: I’ve visited a flea market in Odense today called The flea market at Lahnsgade. It is cosy and with a nice atmosphere to it – also a great way to enjoy the sun on a lacy sunday and I will be back next year!

Der findes en særlig plads


Så er sommeren kommet! Hvilken lykke! Der gik jo ikke et minut efter kalenderen sagde den 1. juni, før solen bragede frem og lagde os alle ned med hedeslag. Normalt skal jeg altid lige bruge en dage eller to på at afklimatisere når vi pludselig går fra nogenlunde forårsvejr til fuld skrue på sommersolen, men i år har det taget lidt mere end et par dage og jeg er der stadig ikke helt. Jeg tænker det primært skyldes det lille menneske jeg bærer rundt på. Jeg fik også fortalt den anden dag, at der findes en helt særlig plads i himlen til gravide om sommeren. Det er nu altså lidt varmt at rende rundt med en badebold på maven. Skyggen er dog min ven og jeg besøger ikke solen hen over frokosten, for der er den altså for grum.

Kan I holde til det eller får I også kørt lige rigelige mængder sodavandsis indenbords? Her er Sun Lollys og iskaffe mine venner, og parasollen. Men så går det også fint og jeg nyder bestemt det lækre vejr!

English recap: Summer is here! It had barely been the first of june for an hour or two before the best summer weather with sunshine and heat was upon us. Even though growing a human being makes your thermostat go up some degrees, I enjoy the weather, eating lots of ice creams, drinking buckets of iced coffee and relaxing under the parasol.

 

Min græsenketilværelse

 Jeg er blevet en on/off græsenke. Mads har en række forretningsrejser i løbet af året og for hver gang bliver jeg bedre og bedre til at være alene hjemme, men det slår mig hver gang, hvor kedeligt det egentlig er og hvor meget jeg glæder mig til han er hjemme igen. Vi skyper og snapper en del sammen, men det er bare ikke det samme – især ikke når man skal tage højde for tidsforskellen.


Nu har vi efterhånden prøvet det en del gange og jeg har observeret en form for mønster; På en to ugers rejse, forløber de første par dage med glæden og begejstringen over alenetiden. Jeg rå-hygger mig, laver lige præcis dét jeg vil og nyder min alenetid. De første par dage afløses hurtigt af en form for “fabrikstid”, hvor den ene dag snupper den anden og min tid går med arbejde og diverse gøremål. I disse dage er aftnerne de værste, for jeg går ubevidst og venter på, at han kommer hjem fra arbejde. Det er også disse dage, hvor jeg oftest ikke rigtig gider eller kan overskue at holde huset pænt. Det flyder med ting og sager, køleskabet har et underligt indhold, der hverken kan udgøre et helt eller halvt måltid og det hele lægger brak. Overskuddet til det huslige er pist væk. Dette kan vare ved en lille uges tid og bliver afløst af de sidste dage, hvor jeg savner ham, glæder mig til, at han snart kommer hjem igen, men samtidig ærger mig over, at min “alene-ferie” snart er forbi. Nu vender det huslige arbejde også og jeg bruger oftest tid på at gøre huset fint og indbydende, ryddeligt og rent. Jeg køber ind til lækker mad og spiselig forkælelse og gør det hele lidt hyggeligt og godt for mig selv. Det er her jeg er nu, for om nogle dage er han hjemme igen og jeg glæder mig nu altså til at vi er to til at lave mad og til at have ham i hverdagen igen.

English recap: I’m spending some time home alone these days as my boyfriend is away on a businesstrip.

Er du sådan en rigtig blogger?


Jeg har de sidste tre dage været på kursus. Fint og fornemt, og voksent. Emnet var noget så universitetstungt som projektstyring og jeg havde da mine bange anelser efter at have læst en del kapitler i en tør, grøn bog. Mine bange anelser blev dog gjort til skamme da underviser viste sig at være et friskt pust med en forkærlighed for farvede papkort, tuscher og plancher. Et ægte klippe-klister kursus lige efter mit hjerte. Og jeg har i den grad fået noget med hjem. Foruden en sort notesbog fyldt med klistermærker og fine figurer har kurset sat gang i nogle tanker omkring mit phd projekt som jeg bestemt kan bruge til noget når jeg først lærer at mestre dem til fingerspidserne.

I dag skete der så en lidt pudsigt ting. Da vi gennemgik kommunikation i plenum blev opmærksomheden rettet mod, at jeg havde en blog som en af de andre deltagere på kurset fandt brugbart, fordi jeg i nogle indlæg har belyst mit syn på mit kandidatstudie og mit phd projekt. Og så kom spørgsmålet fra de andre: Er du sådan en rigtig blogger? Og ja, det er jeg vel. findes der forkerte bloggere? I første splitsekund, da min blog blev hevet frem i lyset følte jeg mig en smule utilpas og pinlig til mode – jeg rødmede endda en smule, men da det nu var ude i det åbne blev denne akavethed med det samme afløst af en stolthed, for ja, jeg er en blogger og jeg er altså lidt stolt af det univers jeg har fået skabt herinde. Min egen, personlige, online dagbog.

English recap: The last three days I’ve participated in a phd course about project mangement and surprisingly I loved it alot. I had my concerns when I prepared for the course because the book that we had to read was really doll and grown up-ish, but it all made sense when the teacher began teaching.

Lørdag morgen

Pandekager Godmorgen rolig morgen med pandekager

Godmorgen! Mine weekendmorgener er blevet en del længere på det sidste. Mit indre ur er i oprør, hvilket resulterer i et noget presserende faktum; jeg vågner gerne ved en 5-tiden i hverdagene og ved en 6.30-tiden i weekenderne. Det er hårdt, for jeg hen ad eftermiddagen er jeg godt træt. Men, det er ikke noget en lille eftermiddagslur ikke kan klare. Til gengæld får jeg jo nogle rolige, lange morgener med tid til hygge og god morgenmad. Og om lørdagen er jeg helt klar når Mads & Monopolet går på kl. 9. Jeg tænker det er en bivirkning ved at gro en arving og det er helt i orden.

Så med det må I have en skøn dag og god weekend. Vi har et dejligt program for weekenden som jeg glæder mig til at vise jer lidt af om nogle dage.

English recap: With this growing a baby thing I’ve become an early morning person. This way my days have become up to two hours longer than they were before.

En tur i arkivet – maj

Vi er godt inde i maj måned – egentlig nærmer vi os vel slutningen, hvis man skal være analytisk. Men, hvorom alting er, så har jeg igen kigget lidt i arkivet og fundet nogle indlæg jeg synes skal fremhæves fra de forgangne maj måneder på bloggen.

Bland og bag brownie

Jeg lavede den perfekte hjemmegjorte gave til min familie – en hjemmelavet shake’n bake brownie.

Molekyle ByggesætJeg var på tingfinder-tur i store mængder og fik blandt andet dette fine molekyle byggesæt med hjem.

MinidrivhusJeg havde godt gang i drivhuset og holdt jer alle opdaterede med en drivhusstatus. Det er lidt mere end der sker i drivhuset for tiden, men mon ikke jeg nok skal nå at gøre det sommerklart?

saltindbagt lammekølleVi fik saltdejsindbagt lammekølle og dén skal jeg altså lave igen i år, for den smagte fantastisk og var virkelig nem at tilberede!

Frøken Lyngsø Klummeskribent Ugeavisen OdenseJeg blev klummeskribent i Ugeavisen Odense. Det er jeg ikke længere, men det var virkelig sjovt at prøve! I kan stadig finde alle mine klummer her på bloggen, hvis I skulle have lyst til at se, hvad jeg havde at sige dengang.

English recap: I’ve put together yet another flashback to May from the last couple of years.

Sommerfornemmelser


Nyder I vejret? Vi har haft de bedste dage i Ebeltoft med min familie efterfulgt af nogle skønne solskinseftermiddage i gårdhaven. Der bliver kørt iskaffe og is ned i lange baner, og der bliver smurt med solcreme og sovet lure i ét væk. Vi nyder det så længe det varer og glædes over de små ting som f.eks. et velskabt barn, der nu er over halvvejs færdigbagt og en skøn familie som vi får set alt for lidt til. Den miniferie gjorde godt.

English recap: We have had the most relaxing and bestest of days with some of my family during the weekend. And now we enjoy the lovely Danish summer weather we are having these days. 

Hej maj, du søde milde

Så er der miniferie på programmet. Maj er godt begyndt og viser sig fra sin fineste side med forårsvarme og sol. I morgen gælder det udflugt med familien og så er vi ligesom i gang. Jeg tænker der skal indføres en regel om mindst én is om dagen. Mindst. Og en middagslur. 

Må I have en skøn Kristi Himmelfartsferie og ikke mindst nyde vejret. Og så skal vi jo lige huske det der med et stearinlys i vinduet i aften – 4. maj er trods alt en glædens dag.

English recap: I’m looking forward to this extended weekend, spending it with my family and enjoying the nice weather.

1 2 3 72