Berusende romkugler

       

De smager bedre dagen derpå! Jeg har forsøgt mig med hjemmelavede romkugler og de er bare virkelig nemme at lave selv – det kræver bare noget gammelt kage, kakaopulver, marmelade og rom! Jeg gik hele vejen og valgte at bruge kærestens (meget dyre!) rom – flasken smuttede bare ud af hånden på mig og der kom noget mere rom i sammenblandingen end det var meningen. Dette resulterede i meget stærke, ja nærmest berusende romkugler! Man skulle i hvert fald ikke spise mere end to styks og så køre bil bagefter – men her dagen efter er alkoholen fordampet og de smager nu bare dejligt af rom!

En opskrift:

Sandkage eller marmorkage
Roulade
Kakaopulver
Marmelade (jeg har brugt både hindbær og appelsin)
Rom

Jeg snød lidt og købte en marmorkage og en billig roulade som jeg smuldrede i en skål. Man kan bage kagerne selv, men jeg synes nu de blev helt fine med nogle færdigbagte kager. Til de smuldrede kager tilsatte jeg omkring 50-75g kakaopulver og nogle spiseskeer marmelade. Til sidst kom der ca. 0,5-1 dL god velsmagende rom i. Jeg forestiller mig, at man forsigtigt kan varme spiritussen på komfuret for at fordampe alkoholen, hvis man vil undgå dette i romkuglerne.

Nu til pynten – Da jeg i min gymnasiumtid arbejdede i  en bager rullede man romkuglerne i smeltet chokolade og derefter i krymmel. Dette kan varmt anbefales, da romkuglerne beholder deres fugtighed og krymlen sidder bedre fast!

6 Comments on Berusende romkugler

 1. Stina
  25. oktober 2011 at 11:07 (9 år ago)

  Jeg elsker romkugler! Jeg har aldrig prøvet at lave dem selv, men jeg tror umuligt jeg vil kunne gøre det bedre, end min yndlingsbager alligevel:)
  De er rigtig fine også!

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Gør det, det er virkelig nemt!

  [Reply]

  Svar
 2. Malene
  25. oktober 2011 at 12:50 (9 år ago)

  Mums, dem kunne jeg godt ordne et par stykker af.

  [Reply]

  Svar
 3. Lene
  25. oktober 2011 at 20:09 (9 år ago)

  Nøj, hvor ser de bare lækre ud!!! Kan man lokke en opskrift ud af dig? Og hvor har du bare en dejlig blog!

  KH. Lene

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Tak! Jeg bliver altid helt smigret når folk roser min blog – det giver en form for bekræftelse i, at det jeg har gang i er noget andre også synes er interessant!
  Opskriften har jeg tilføjet i indlægget, så nu kan du også lave romkugler!

  [Reply]

  Svar
 4. Lene
  26. oktober 2011 at 23:13 (9 år ago)

  Hvor er du da bare den sødeste blogger, TUSIND tak fordi du delte opskriften, jeg skal helt klart prøve at lave de romkugler en dag! TAK!!!

  KH. Lene

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply