Aftenshygge

       

image

image

Aftenshygge på den rigtig hyggelige og gode måde! Den står på dårligt fjernsyn, tæpper i sofaen, kiksekage og chai latte (min nye yndlings drik). Det er den rare måde at afslutte en fin weekend på.

7 Comments on Aftenshygge

 1. Stina
  16. april 2012 at 08:18 (9 år ago)

  Kiksekage er noget af det bedste jeg ved!! Jeg har endnu ikke prøvet at lave det selv, men det har ligget højt på listen læææænge! Har du selv lavet den? Og hvilke kiks er der brugt? Jeg synes ikke det er så nemt at finde firkantet:)

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Jeg har ikke selv lavet den, men var så heldig at få et stykke med hjem fra min svigerfars fødselsdag vi var til i weekenden. Jeg har dog spurgt efter opskriften, og så vidt jeg husker var det palmin, kakaopulver, sukker og pastueriserede æggeblommer og skal af en økologisk appelsen. De præcise mængder fik jeg ikke, men jeg tænker der må ligge opskrifter på nettet med fremgangsmåde og det hele. Dertil kommer de firkantede kiks. Min svigermor havde brugt nogle vaniliekiks fra Karen Wolff i en lille hvid/lyserød pakke, hun havde vidst også brugt noget tid på at finde frem til de firkantede kiks!

  Kristina

  [Reply]

  Svar
 2. Vibeke Lentz
  16. april 2012 at 16:16 (9 år ago)

  Hold da op en perfekt kiksekage! Hvilken Chai drikker du, pulver eller blade? Stærk eller sød?

  [Reply]

  Svar
 3. Kristina
  16. april 2012 at 16:20 (9 år ago)

  Jeg må nok hellere indrømme, at jeg er ret ny på det Chai the halløj. Vi har en Dolce Gusto kaffemaskine og til den har de nu lavet en chai latte – jeg vil tro den er pulverform og i den søde ende. Jeg er dog blevet ret bidt af det hele, så jeg tror jeg skal forsøge mig ud i andre slags. Kan du anbefale nogle?

  [Reply]

  Svar
 4. Michael
  16. april 2012 at 18:18 (9 år ago)

  Opskrift på kiksekagen:
  3 pasteuriserede æg
  3 dl (ca. 150g) flormelis
  3 dl kakao
  250 g palmin
  reven skal fra appelsin
  en pakke firkantede vaniljekiks

  Smelt palminen og lad den køle lidt af.
  Pisk æg, flormelis, kakao og appelsinskal.
  Rør den smeltede palmin i æggemassen.
  Læg bagepapir i en form, start med et tyndt lag i bunden.
  Læg derefter et lag kiks, et lag ckoko osv slut af med choko. Stilles på køl

  🙂

  [Reply]

  Svar
 5. Vibeke Lentz
  17. april 2012 at 10:21 (9 år ago)

  Efter lang tid med pulver chai er jeg gået til the chai, hvor jeg tilsætter skummet varmt mælk eller mandelmælk. Jeg har brugt clippers chai eller tante Ts, men Café Sonja, på Vesterbro, laver efter min mening den bedste chai på theblade, så jeg skal have fat i dem, så jeg kan få den the hjem. Den er stærk på ingefær og ikke så sød, men virkelig god, og meget som den jeg har drukket, når jeg har været i Indien.

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Tak for gode råd! Jeg tror jeg vil prøve mig frem og se, hvad der lige falder i min smag. Der er jo utallige variationer, men mon ikke jeg finder mig en yndlings eller to..

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply