De små tykke

Numme numme num! Mums og slurp og mmm! Pandekager! De her er nok de bedste små tykke af slagsen – amerikanske pandekager når de er bedst. Jeg fandt et tip om tykke pandekager på The Food Club som gør dem sprøde udenpå, men dejlig bløde og luftige inden i.

En opskrift, ca 12 stk.:

3 æg

2,5 dL mel

1 dL havregryn

2,5 dL mælk

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

1 spsk. sukker

1 tsk. salt

Revet skal af en citron

Melet blandes med vaniljesukker, natron, bagepulver og salt. Dette er vigtigt, så bagepulveret og natron bliver jævnt fordelt i dejen. Æggene seles og æggehviderne piskes stive. Dernæst piskes æggeblommer og sukker til en luftig masse, hvori melblandingen og citronskal kommes i. Mælk tilsættes og dejen røres sammen til alle melklumper er væk. Havgryn tilsættes. Til sidst vendes æggehviderne i (det er vigtigt, at bruge en dejskraber og forsigtigt vende æggehviderne i, da de er med til at gøre pandekagerne sprøde og luftige!) og dejen stilles til side i ca. 15 min.

Efter et kvarters hviletid bages pandekagerne i kokosolie, smør eller andet fedtstof og serveres med flormelis, sirupper eller frugt. Velbekomme!

Share on FacebookPin on PinterestShare on TumblrTweet about this on Twitter

3 Comments on De små tykke

  1. Katja
    6. juli 2012 at 20:37 (5 år ago)

    Mmmh, mums, der er ikke noget bedre en tykke, amerikanske pandekager.

    [Reply]

    Svar

Leave a Reply