maj
2012
Lav din egen shake’n bake
Jeg har altid været oven ud kreativ og forholdvis nytænkende. Jeg har altid elsket at give gaver og få gaver. De bedste gaver jeg ved, er hjemmelavede gaver eller gaver, man ikke vidste man ville blive rigtig glad for – kan de to ting kombineres er det aller bedst!
Jeg skal til sølvbryllup senere i dag hos min morbror, eller onkel, eller, hvad man nu kalder sådan en mors bror og hans kone? Jeg forestiller mig, at de i forvejen vil høste kæmpe mængder af blomster og vin, så jeg er gået i en noget anden retning; Bland og Bag Brownie. Jeg har fundet min yndlingsopskrift på brownie som jeg selv har brugt mange gange og afmålt alle ingredienserne, kommet dem i et glas i den rette rækkefølge de skal bruges. Det eneste modtageren skal gøre er at tilsætte smør og æg, og bage det hele i en ovn, selvfølgelig. Jeg ved det er lidt risikabelt at poste gaven før den er givet, men jeg håber ikke de læser med (lige på det her indlæg i hvert fald), jeg har bare ikke mulighed for at vise gaven frem ellers og jeg synes den var så god, at jeg ikke kunne vente..
Opskriften er som følger:
2 spsk. kakaopulver
300 g rørsukker
100 g lys chokolade, hakket
100 g mørk chokolade, hakket
100 g valnødder, hakket
1 tsk. vaniljepulver
150 g mel
175 g smør
2 æg
Smør kakaopulver og sukker smeltes sammen i en gryde, tages af varmen og køles lidt af. De tørre ingredienser kommes i en skål og den afkølede smør/sukker/kakao masse blandes i sammen med de to æg. Her er det vigtigt, at det hele blandes forsigtigt sammen. Dejen kommes i en springform eller en form på ca. 25 x 25cm og bages ved 175 grader i 15-20 min. indtil kanterne er sprøde og midten stadig er lidt blød eller svampet. Brownie’en skæres ud i små mundrette stykker når den har kølet, så den er dejlig lun.
Og så er der serveret, mums!
Stina
16. maj 2012 at 18:40 (8 år ago)Eej, hvor er det sjovt fundet på!
[Reply]
Amalie
16. maj 2012 at 20:16 (8 år ago)Synes det er en dejlig gave – men blev nok især glad for måden, du roser dig selv og din egen opfindsomhed! Det vil jeg prøve at lære af …
[Reply]
Kristina Reply:
maj 16th, 2012 at 22:38
Det kan man lære meget af – og hvis man ikke lige får ros af andre kan man jo lige give sig selv lidt af slagsen..
[Reply]
Katrine
17. maj 2012 at 18:55 (8 år ago)Sikke en fed ide! 🙂
[Reply]
Kristina Reply:
maj 17th, 2012 at 23:04
Tak, det synes jeg også! Jeg må brede budskabet om idéen, så flere får glæde af den!
[Reply]
Lene
17. maj 2012 at 21:43 (8 år ago)For pokker, hvor er det bare den fedeste ide, jeg længe har set – GENIAL gave!
[Reply]
Kristina Reply:
maj 17th, 2012 at 23:06
Tak, det er der flere, der allerede har sagt! Tænk engang, at noget så forholdvist simpelt skulle sprede så stor glæde – men nogle gange gælder det jo bare om at få idéen 🙂
[Reply]
Ane
3. december 2012 at 21:20 (7 år ago)Genial gave! Hvilken str. glas har du brugt? Det skal jo helst fyldes op til kanten.
[Reply]
Kristina Reply:
december 3rd, 2012 at 21:32
Jeg mener det var 0,75 liter – det er nemlig en rigtig god ide!
[Reply]
Julie
29. juli 2014 at 14:28 (5 år ago)God ide, men altså min praktiske hjerne grubler nu lidt over hvordan man får skilt tingene ad igen (sukker&kakaopulver) når man skal igang med at bage kagen – eller kan den godt lykkes ved at man blander det hele på én gang, ligesom i en shake’n bake?
[Reply]
Kristina Reply:
juli 29th, 2014 at 15:18
Det ligger i den rækkefølge det skal bruges, så an hælder forsigtigt kakaopulveret og sukkeret ned i gryden til smøret, hvorefter man blander resten i 🙂
[Reply]