Pulled pork

       

I går fik vi pulled pork sandwich til aftensmad – der er tale om lang forberedelsestid, for ikke at snakke om lang tilberedelsestid, men det er samtidig noget af det lækreste, møre kød man får ud af processen. Det var så godt, at jeg ikke kunne lade være med at snacke, da jeg stod med gafler og hæv nakkefileten fra hinanden.

En opskrift:

En nakkefilet fra svin
Marinade (jeg lavede en våd marinade med bl.a. ingefær, chili, paprika og æbleeddike)
Römertopf, eller anden stegeso, støbejernsgryde eller lignende.
Ovn

Dag 1: Først lavede jeg marinaden. Her er der fri leg, for kødet tager jo smag af marinaden. Man kan lave en selv som jeg gjorde eller købe en færdiglavet, det bestemmer man helt selv. Under alle omstændigheder skal nakkefileten marineres i et døgns tid. På denne måde har kødet fået god smag af marinaden.

Dag 2: Römertopfen sættes i vand i 10 min. Herefter kommes nakkefilet, marinade (og lidt vand, alt efter mængden af marinade) i stegesoen og låget kommet på. Römertopfen kommes i ovnen, der først nu tændes på 125 grader. Nu skal der en god portion tålmodighed til, da stegen skal have omkring 7 timer i ovnen ved den lave temperatur. Stegen er færdig når den har en kernetemperatur på mere end 94 grader. Stegetiden kan dog variere alt efter stegens størrelse og ovnen, så kernetemperaturen er et godt mål at gå efter. Til sidst hives stegen fra hinanden med to gafler og det lækre kød kan serveres i sandwich med coleslaw, spinatblade og avocado.

Velbekommen!

5 Comments on Pulled pork

 1. Morfar
  15. oktober 2012 at 15:58 (8 år ago)

  Det ser rigtig lækkert ud, som en oksesteg der har fået for meget i gryden og skiller ad når den skæres ud.

  [Reply]

  Svar
 2. Lene
  15. oktober 2012 at 21:31 (8 år ago)

  Det ser virkelig godt ud!!!! Og sikke fine øreringe 🙂

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Det var også virkelig godt – både i går og i dag, og det bedste er, at der stadig er rester tilbage, så jeg tror også menuen står på pulled pork i morgen.

  [Reply]

  Svar
 3. Hadlas
  19. oktober 2012 at 09:41 (8 år ago)

  Det er såååå lækkert! Mums.. vi har lavet den som burgers med coleslaw og hele moletjavsen, men har faktisk stegt den i op til 12 timer! Stå op kl 6 en lørdag morgen for at sætte steg i ovnen, tsk.. 🙂
  God tur til øerne i nov. 🙂

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Jeg har hørt flere snakke om at stege den i 12, ja helt op til 24!! timer – det må jeg prøve en anden gang. Lige nu har jeg dog fået nok efter pulled pork 3-4 dage i træk til frokost og aften.

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply