90’ernes yndlingsspise

       

image

image

image

Vi har alle stiftet bekendtskab med denne min slut 1990’er, start 2000’ernes, yndlingsspise; toasten. Jeg husker den bedst fra frugtboden i frikvartererne fra folkeskolen. Her husker jeg, at den bestod af det lysteste lyse brød, den velkendte firkantede toastskinke og tilhørende firkantede toastost. Alt sammen købt i den lokale købmand lige rundt om hjørnet fra skolen. De blev solgt for en 5’er og gik som varmt brød. Ligeledes bredte der sig en dunst af brændt ost i bygningen, hvor det hele foregik.

Men! Nu har jeg genoplivet toasten i en 2013 version. I mine toast i dag er både grovbrød og pesto en selvskrevet ingrediens. I dag eksperimenterede jeg med æg og det var et hit – forestil dig lige et smilende æg mellem to stykker ristet brød, mums! Varianter med parmaskinke, pesto, mozzarella, løg og tomat er også gode og så er det vidst sikkert at den gamle skoleversion med de firkantede ingredienser er fortid!

God dag!

2 Comments on 90’ernes yndlingsspise

 1. Dyveke
  20. marts 2013 at 13:49 (8 år ago)

  Toast er slet ikke så tosset! Min favorit for tiden består af grovbrød, aioli, portobellosvampe og gedeost..
  Og for at det ikke skal være løgn, står der lige nu sådan en ved siden af mig og venter på at blive spist. Mmmmm! 🙂

  (skal helt sikker prøve en med æg også – det havde jeg slet ikke overvejet)

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Det lyder også som en lækker toastkombination! Og du kan roligt prøve æggetoasten – den skal bare bage ca. dobbelt tid i forhold til den gamle ost/skinke version.

  KH

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply