Bønne cupcakes

       

image

image

Bønne cupcakes – muffins uden mel – lyder i første omgang ret så ulækkert (især for én som mig, der ikke kan fordrage bønner), men alligevel endte de her med at være fantastisk, måske endda verdens bedste cupcakes! Det var til stor morskab, både for mig, min veninde og min kæreste, at lave dem i forgårs. En af de store udfordringer var at få min blender til at samarbejde, men det løste vi og så blev der ellers danset jeg-bager-lige-en-kage dansen i køkkenet.

Opskriften har jeg tyvstjålet her fra Louisa Lorang og I må selvfølgelig også godt få den.

En opskrift:

200g kogte sorte bønner (jeg brugte altså kidneybønner fra dåse og det var fint)
100g blødt smør
100g rørsukker
100g smeltet, mørk chokolade
½ dL kakaopulver
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
Salt, en lille smule
5 æg

Tænd ovnen på 185 grader. Blend bønner, smør og sukker i en foodprocessor (jeg brugte en blender og med lidt mælk i også og en masse røren rundt med en ske gik det fint – en foodprocessor er nok at foretrække. Måske man også bare kan blende bønnerne og så lave resten af dejen i en skål ved siden af?). Tilsæt den smeltede chokolade og blend igen. (Mht. brug af blender gik det bedre, da chokoladen kom i). Bland kakaopulver, salt, bagepulver og natron i en skål og kom det i blenderen. Blend massen. Blend herefter æggene i, ét ad gangen. Kom kagemassen i muffinforme i en muffinbradepande og bag dem i 20-35 min. indtil de er færdigbagte som normale cupcakes – tjek evt. med en nål, strikkepind, gaffel, grillspyd, eller hvad du plejer at bruge, om dejen hænger ved.

Når de er færdigbagte, køles de HELT af, før der kommes frosting eller pynt på. Louisa Lorang en mascarpone/jordbær skum (du kan se hvordan lige her), men jeg brugte flødeskum og hindbær.

Velbekomme!

2 Comments on Bønne cupcakes

  1. Lene
    6. januar 2013 at 21:48 (7 år ago)

    Ih for den, hvor ser de lækre ud!

    [Reply]

    Svar
  2. Kristina
    6. januar 2013 at 22:05 (7 år ago)

    Det er de altså også! Du skulle tage at prøve opskriften – de er mere svampede end mine normale cupcakeopskrifter.

    [Reply]

    Svar

Leave a Reply