Eftermiddagsboller

       

Eftermiddagsboller

IMGP5170

IMGP5172

I St. Bededagsferien blev der også tid til eftermiddagsboller – de er nemme og lækre og en nem måde lige at få brugt diverse rester fra skabene. Jeg brugte f.eks. resterne af en pose rosiner, solsikkekerner og en fuldkornsmel-rest. De var så nemme og hurtige at lave, at jeg helt fik glemt at fotografere processen. I stedet er der billeder af fortæringen, med tandsmør og kaffe.

Opskriften går nogenlunde sådan her:

9 dL vand
50 g gær
1 kg mel (jeg brugte både fuldkornshvedemel og alm. hvedemel)
salt
rosiner
solsikkekerner
en slat olie

Gæren opløses i vandet og olie, salt, rosiner og solsikkekerner kommes i. Når gæren er er opløst, tilsættes melet og dejen æltes godt igennem. Nu kan dejen sættes i køleskabet og tages frem når man får lyst til morgenmadsboller, eftermiddagsboller, eller hvornår man nu har lyst til friskbagte boller. Dejen kan holde sig ca. 3 dage. Når man får lyst til friskbagte boller, tændes ovnen på 220 grader (over og undervarme) og de bages i ca. 15 minutter.

Velbekomme!

Leave a Reply