Idéblokade på aftensmadsfronten

       

Hjælp til idéblokade

IMGP4745

IMGP4748

IMGP4749

Det hænder at jeg er helt tom for idéer til aftenens måltid. Når det sker, har jeg tre værktøjer om man vil jeg benytter; det ene er min voksende bunke af kogebøger, det andet er at lave den klassiske ret Tøm køleskabet og lade sig inspirere af, hvad der nu allerede findes i huset, mens det tredje værktøj er at tage kurven under armen og lade sig friste i supermarkedet. Sidstnævnte er ofte den dyreste. Af underlige årsager har det der med madplaner aldrig sagt mig noget..

I dag er jeg ramt af idéblokade og jeg tror jeg vælger bøgerne, for køleskabet er gabende tomt.

Men for nu lige at fortælle lidt om teknikken bag tøm køleskabet, så ligger tricket i, hvad et køleskab og et viktualieskab altid skal indeholde. Herhjemme er der altid æg, smør, mælk, diverse slatne grøntsager (som jo sagtens kan bruges en en sammenkog af alt muligt i retten Tøm køleskabet), rugbrød, dåsetomater, linser, pasta. Hvad der findes i fryseren er en helt anden snak, for jeg har altså kun lært at lave mad til 4 personer, og når vi kun er to er der altid rester til fryseren eller til dagen efter. Og ligemeget, hvor tom jeg synes fryseren er, finder jeg altid nogle frosne grøntsager og hakket oksekød derinde. Og måske et brød eller noget gammelt kage. Det sidste tip fra min mor er at fryse persille, purløg og dild ned i sommeren – så er der friske urter året rundt.

Men nu vil jeg i hvert fald sætte mig i lænestolen i køkkenet (hvis  jeg da kan få plads for katten), finde nogle af de bedste kogebøger frem og lade mig inspirere af lækre retter, før turen går ud at handle.

4 Comments on Idéblokade på aftensmadsfronten

 1. Simone
  7. marts 2013 at 16:17 (8 år ago)

  Noget jeg bruger rigtig meget når jeg er helt tom for ide’er, er Arlas madplan. Jeg får den tilsendt hver uge, men det er altså en ret god ting, med ide’er, synes jeg 🙂

  [Reply]

  Svar
 2. Kristina
  7. marts 2013 at 16:55 (8 år ago)

  Det lyder som en god idé Simone – måske jeg skulle kigge lidt mere hos Arla. Jeg fandt dog til sidst en lækker ret som er i ovnen nu, men det kommer der mere om på bloggen inden længe 🙂

  [Reply]

  Svar
 3. Monsterscircus
  7. marts 2013 at 23:27 (8 år ago)

  Dejlig måde at opbevare dine dejlige kogebøger! Ja har faktisk også prøvet Arla’s hjemmeside, man skulle bare trykke ind, hvad man havde tilrådighed i køleskabet også fik man serveret opskrifter med de råvarer som man havde, super smart. Ha en god weekend

  [Reply]

  Svar
 4. Kristina
  8. marts 2013 at 07:40 (8 år ago)

  Se DET er smart! Det vidste jeg slet ikke, at man kunne. Jeg vil huske Arla næste gang der er krise på aftensmadsfronten.

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply