Verdens bedste bolognese

       

Ingredienser

Verdens bedste kødsovs

Verdens bedste bolognese

Mmm! Pasta Bolognese eller Spaghetti Bolognese – en gammel klassiker – denne gang dog lavet helt på min egen måde og jeg har aldrig fået en kødsovs, der smagte SÅ godt! Jeg serverede den for min madklub i går og den var et hit hos alle. Hemmeligheden er tålmodighed, for den skal altså have lov at stå og simre.

En opskrift:

Løg
Frisk chili
Squash
Tomater
Hvidløg
Selleri
Champignoner
Gulerødder
Hakket oksekød
Tomat puré
Hakkede tomater
Rødvin (eller måske balsamico?)
Frisk basilikum
Olivenolie
Salt og peber

Alle grøntsager skæres eller hakkes i passende stykker. Olien varmes i en pande og kødet brunes af (det tager laaaang tid, men er virkelig værd at vente på – et tip er at væsken først skal koge væk, før olie og kødfedt er med til at brune kødet). Herefter tilsættes løg, hvidløg og chili. Så champignoner, selleri, gulerødder, squash og tomater. Det hele brunes/steges indtil væske er væk. Nu tilsættes tomatpuré, hakkede tomater og et skvæt rødvin. Hele molevitten simrer i en times tid. Basilikum hakkes og tilsættes og retten smages til med salt og peper.

Serveres med pasta – velbekomme!

Pasta Bolognese

4 Comments on Verdens bedste bolognese

  1. Morfar
    16. januar 2013 at 12:32 (6 år ago)

    Det ser lækkert ud Kristina. Det var en af retterne, som var et must, når i alle 4 børnebørn var på ferie. Den er stadig på vores menukort med tomatsalat til.

    [Reply]

    Svar
  2. Kristina
    16. januar 2013 at 12:52 (6 år ago)

    Den er også rigtig god! Jeg husker godt, hvilken madliste vi skulle igennem hver gang vi var på ferie. Pasta og koteletter i fad er nu stadig min favorit!

    [Reply]

    Svar
  3. Anna-Nathalie
    22. januar 2013 at 12:57 (6 år ago)

    mmh det kunne jeg godt spise lige nu 😀

    [Reply]

    Kristina Reply:

    Det kan jeg godt forstå – jeg kunne faktisk også godt bruge en omgang bolognese til frokost 😀

    [Reply]

    Svar

Leave a Reply