Fransk citrontærte

       

Fransk citrontærte Fransk citrontærte Fransk citrontærteJeg elsker desserter med citron – de er søde, syrlige og friske og den franske citrontærte med marengslåg er ingen undtagelse. Den citroncreme smager virkelig godt!

En opskrift:
250g smør
1,5dL sukker
5dL mel
lidt salt

5 store æg
5dL sukker
skal og saft fra 3 store citroner
2dL mel

100g æggehvide
225g sukker
0,75dL vand

Varm ovnen op til 175 grader. Imens blandes smør, sukker, mel og salt og massen æltes sammen. Tryk derefter dejen ud i springformen til den danner et jævnt lag og ca. 3 cm op af kanten. Stil den herefter på køl i 20-30min. Prik den med en gaffel og bag den herefter 15 min eller til den lige akkurat er blevet lys brun. Bland imens æg, sukker, citronskal og -saft sammen med melet til cremen. Den skal ikke piskes luftig, men bare være ensartet og glat. Hæld citroncremen over bunden og bag herligheden 30 min eller indtil cremen ikke skvulper. Imens forberedes marengslåget. Pisk æggehviderne stive. Kom sukker og vand i kog og lad det koge i 2min. Tilsæt forsigtigt sukkermassen til æggehviderne mens der piskes. Pisk i 15 min indtil massen er blevet kold. Fordel marengsen på tærten og bag forsigtigt under grill indtil marengsen får farve. Velbekomme!

English recap: I made this lovely lemon tart yesterday, yum!

8 Comments on Fransk citrontærte

  1. Sine
    14. april 2014 at 07:52 (6 år ago)

    Åhh den ser dejlig ud! Jeg er helt med på vognen med de syrlige desserter, mit mundvand løber bare ved tanken.. 😀

    [Reply]

    Kristina Reply:

    Ja! Citronfromage har længe også været én af mine favoritter ligesom ting med syrlige rabarber 🙂

    [Reply]

    Svar
  2. Louise
    5. november 2015 at 18:39 (4 år ago)

    Hej. Sikke en fantastisk tærte!! Har bagt den flere gange nu.
    Har dog lidt problemer med, at bunden falder sammen under forbagningen – kanterne falder ned. Jeg har prøvet at lægge et stykke bagepapir i og fylde det med kikærter, men så hænger det bare ved bunden. Har du nogle gode råd?
    Ellers tak for en god opskrift.

    [Reply]

    Kristina Reply:

    Øv, Louise – jeg ville råde dig til at bruge bagepapir/kikærte tricket, men da du allerede har forsøgt med det uden held, tror jeg desværre ikke jeg kan hjælpe. Jeg har ikke haft problemer. Hmm.. Måske du kan lave en for høj kant, der så falder lidt ned når den bager, men stadig er høj nok til at holde på citronmassen? 🙂

    Vh – og held og lykke med bagningen!

    [Reply]

    Svar
  3. johanne
    31. januar 2016 at 19:40 (4 år ago)

    Har prøvet at lave denne.
    Men jeg må desværre sige at den ikke er helt anbefalingsværdig.. Bunden er for “fed” så den forsvinder under bagningen.. :/
    Selve fyldet er okay.. dog burden den have meget mindre sukker og mere citron da det meget bliver sødt i sødt.. 🙂

    [Reply]

    Kristina Reply:

    Tak for din anmeldelse Johanne – Hver sin smag, jeg synes den er god og lige som den skal være, men det står jo altid frit for at ændre i opskriften efter behov 🙂

    [Reply]

    Svar
  4. En anden frøken Lyngsø
    31. marts 2016 at 06:37 (4 år ago)

    Hej Kristina
    Jeg er vild med din opskrift!
    Det er blevet en af mine hofretter – isaer fordi det er sjovt at vaere kreativ med marengsen og “skrive” eller tegne ovenpaa kagen. Den er endda kommet helt med til New Zealand, hvor den var et stort hit 😀

    [Reply]

    Kristina Reply:

    Ej, hvor lyder det godt! Jeg er glad og stolt ikke mindst over succesen 😀

    [Reply]

    Svar

Leave a Reply