Hej, jeg hedder Kristina og jeg er en satans slikmund

       

Meget mere slik

Det er en afhængighed – forholdet mellem mig og slikket, de søde sager og kagerne – jeg kan simpelthen ikke stoppe når jeg først er gået igang. Jeg tænker tit på, hvordan det ville lyde, hvis jeg blev medlem af en slags aa-klub for sukkerafhængige; “Hej, jeg hedder Kristina, og jeg er en satans slikmund, eller i hvert fald afhængig af sukker”.

Det er dog ikke alting, der hitter lige meget hos mig. Nogle ting rører jeg ikke, mens jeg ikke kan stoppe igen når det kommer til bland-selv slik (min absolut yndlings!), kanelgifler, chokolade med appelsinkrokant, rodfrugtchips og vindruer. Og det værste af det hele er, at jeg ikke kan styre mig. Jeg åbner posen tager et par stykker, pakker det væk og er egentlig lidt stolt af mig selv fordi jeg beherskede mig. Men så er det jo at jeg står der igen efter 5 min med hænderne i posen. Og igen. Og igen. Indtil der ikke er mere tilbage og først der kan jeg slappe af. Nogle gange løser jeg problematikken ved at smide det hele ud i skraldespanden, for så er det væk og jeg er endnu ikke nået derud i min sukkerafhængighed, hvor jeg tager det op af skraldespanden igen (heldigvis!).

Jeg er dog blevet klogere med årene; nu ved jeg af erfaring, at jeg som regel bare er sulten når først sukkertrangen melder sig og ofte kan jeg få det hele til at forsvinde ved at spise et stykke frugt, nogle gulerødder eller en rugbrødsmad og så er alt godt. Jeg ville dog sådan ønske at jeg helt kunne lade godterne ligge, men det har vist sig at være en umulighed, hvis de er at finde i huset. Den eneste løsning er at lade det blive i butikken. Og vigtigst af alt, så skal man aldrig handle ind på tom mave.

English recap: Hi, I’m Kristina and I’m a sugaraddict. I can’t help myself – if there is candy, chocolate or other sweets in our house I will hunt it down and eat it. Therefore the best defence is to leave it at the store – the best way to do this is to never go shopping for groceries on an empty stomach.

10 Comments on Hej, jeg hedder Kristina og jeg er en satans slikmund

 1. Pia
  14. juni 2014 at 16:30 (7 år ago)

  Velkommen i klubben, jeg er klubformand i AA Slikker ( undskyld, det lyder helt forkert ;0)) min svaghed er sorte vingummibamser, A lakrids, Den nye hvide chokolade med lakrids fra Summer B og næsten alt med et eller flere E-nummer, har det på samme måde som dig er det i huset SKAL det spise.
  Og jeg har ingen skrupler over at hapse lidt fra mine unger, der kan være flere uger om at spise et stykke kage og du har helt ret, ikke handle på en Tom mave.
  Må hellere slutte nu, skal lige ned og købe lidt guf;0))

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Haha, Pia! Hvor er jeg glad for at du også tør stå frem – vi har alle en svaghed, min er slik og søde sager, men sådan må det så være 🙂

  [Reply]

  Svar
 2. A+K/VenterPaaVin
  14. juni 2014 at 16:32 (7 år ago)

  Åh, jeg kender det kun alt for godt. Saltlakrids, skumfiduser, marcipanbrød og kirsebær er højt på listen her.

  – Anne

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Jeg kan godt tilslutte mig saltlakridsen og marcipanbrødene – mums!

  [Reply]

  Svar
 3. etdelerum
  15. juni 2014 at 00:23 (7 år ago)

  Jeg har altid lidt af “tøm-posen”-syndrom, så det er rart med en artsfælle. Jeg bruger samme fremgangsmåde, for at holde stand – og mit bedste tip er bestemt, at man ikke skal handle på tom mave.
  Farvoritterne er mange, og jeg nænner næsten ikke at nævne nogle – ingen nævnt, ingen glemt 😉
  /tina

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Åh, tøm-posen syndrom! Jeg vidste slet ikke det havde så fint et navn 😉

  [Reply]

  Svar
 4. Pia
  18. juni 2014 at 14:19 (7 år ago)

  Jeg synes chokolade er en alt for undervuderet frugt 😉 I øvrigt tror jeg ikke det er en svaghed at elske søde sager. Så hermed en opfordring: tøm bare alle poserne 🙂

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Jeg er helt enig! 😀 Tak for opfordringen, jeg prøver dog at beherske mig sådan nogenlunde 😉

  [Reply]

  Svar
 5. mille
  20. juni 2014 at 21:30 (7 år ago)

  Oh I hear you- hvor er jeg glad for jeg ikke er den eneste!!! – Har heller aldrig taget noget op fra skralderen – men jeg har spist pålægschokoladestykker når min addiction har været allerværst og skabene tomme. 😀 Go weekend til dig

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Haha! Pålægschokoladen havde jeg slet ikke tænkt på, men der er jeg ikke nået til endnu 🙂 Og velkommen i den lille klub, du er bestemt ikke alene om sukkertrangen!

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply