Hvorfor jeg læser din blog

       

Hvorfor jeg læser din blog

Min blog. Den har både sine højdepunkter og sine svære tider. Nogle gange kører det bare; der er flere og flere som kigger forbi, indlæggene strømmer ud og der er mange, som kommenterer på mine indlæg. Andre gange går det lidt mere trægt. Og så kom jeg jo til at tænke på, hvad jeg selv elsker når jeg læser blogs – hvad er det lige der gør, at jeg kommer forbi igen og igen? Derfor har jeg herunder samlet en lille liste over de ting, der gør at jeg vender tilbage igen og igen og læser indlæg og kommenterer.

Fortæl mig noget jeg ikke ved. Giv mig en grund til at komme forbi. Vis mig noget nyt eller fortæl mig noget jeg ikke vidste – giv mig noget at blive hængende for.

Lav regelmæssige indlæg. En blog må gerne ligge brak i en uge eller to, men så skal der også komme et indlæg, der igen fanger læserens interesse. Nogle gange er tiden bare ikke til bloggen og det er forståeligt, men der skal være en vis regelmæssighed af blog indlæg ellers forsvinder nysgerrigheden fra læserne.

Stil mig et spørgsmål. En god måde at få kommentarer på er at starte en samtale eller debat. Slut indlægget af med et spørgsmål og giv mig en grund til at give min mening til kende i kommentarfeltet. Ikke sagt at alle indlæg skal sluttes af med et spørgsmål og vigtigst af alt, spørgsmålet skal have relevans for indlægget. 

Billeder siger mere end tusinde ord. Flotte billeder gør næsten det hele. Hvis billederne er i en god opløsning og er store, så gør de meget af arbejdet. Jeg synes i det mindste der skal være et billede til hvert indlæg, der passer med den historie der fortælles om. Flotte billeder får også et indlæg til at træde frem og skille sig ud. Og oftest husker jeg indlæg pga. de flotte billeder der hørte til.

Du er anderledes. Skriv om noget jeg ikke ved en disse om. Måske er du virkelig dygtig til hip hop, lærer fransk på en aftenskole, har en far der er pilot, har en søster der er døv eller rejser verden rundt. Hvad du fortæller mig om er egentlig underordnet sålænge det fortælles på en spændende og interessant måde – så har du mig som fast læser med det samme.

Og så til sidst vil jeg lige pointere, at jeg ikke selv følger alle mine råd (selvom jeg gerne ville). Det er mere en samling af ting jeg kan lide ved de blogs jeg selv læser med på.

English recap: I have made a list of five things explaining why I read your blog. In short it’s all about posting consistently with content that tells me something new, something about you or something that I did not know, capture me with amazing photos or make me curious.

10 Comments on Hvorfor jeg læser din blog

 1. Pia
  21. august 2014 at 17:33 (7 år ago)

  Hvor har du ret og hvor kan det være svært, når man pludselig går blog-træt.
  Syntes at det er skønt at kigge forbi dig, må se at blive bedre til at lægge en lille hilsen;0)

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Tak for de fine ord Pia! Jeg vil se frem til dine små hilsner 🙂

  [Reply]

  Svar
 2. Henriette // blondinemor
  21. august 2014 at 19:05 (7 år ago)

  Synes det er meget rigtigt. Mit feed består nu mest af alt af blogs der faktisk minder om min egen 😉 Altså mommy eller fashion blogs. Jeg bliver hængende når enten føler en “kemi” med bloggeren eller bare synes stilen eller meninger er for fede. Regelmæssige indlæg er et must ellers bliver man væk i blogland, som er blevet kæmpe stort. Derudover betyder det rigtig meget man bliver svaret, hvis man tager sig tid til at kommentere. Det synes jeg desværre tit er en mangelvare..

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Spot on Henriette! Især det der med svar på kommentarerne – også selvom svaret bare er et “tak” eller et “i lige måde”.

  [Reply]

  Svar
 3. Fototosse.blogspot.dk
  21. august 2014 at 19:38 (7 år ago)

  For mig er billederne ALTAFGØRENDE. Det er grunden til jeg kigger blogs – billederne. Hvis jeg så begynder at “kende” bloggeren, læser jeg også gerne teksten. Men billeder – alfa og omega. Det er jo heldigt at du er en ørn med et kamera så 🙂

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Haha! Heldige mig, og tak! Men jeg er helt enig med dig – hvis et indlæg ikke har et billede der fanger mig bliver det oftest afvist, for tekst alene er altså noget kedeligt. Der er selvfølgelig undtagelser, men oftest springer jeg de billedeløse over.

  [Reply]

  Svar
 4. Anne
  26. august 2014 at 14:02 (7 år ago)

  Du har så meget ret i det du skriver, Kristina.
  Det er også noget jeg forsøger at tænke på i forbindelse med min egen blog. Det sværeste er tiden, og efterhånden må man jo prioritere.

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Det handler altid om at prioritere Anne, sådan tror jeg også det skal være 🙂

  [Reply]

  Svar
 5. Rebecca
  3. juli 2017 at 18:23 (4 år ago)

  Et par rigtig gode pointer! Især det med billederne er vigtige (hvilket er mit svageste punkt. Ha.)
  Jeg er helt ny på din blog, men mange af dine indlæg har allerede fanget mig!

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Velkommen til Rebecca! 😀

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply