Lækre simreretter direkte fra fryseren

       

Nemme hjemmelavede simreretter

Nu vil jeg nok engang slå et slag for nemme, lækre simreretter. Jeg elsker dem – de er mine yndlings retter, især på denne årstid, hvor mørke, kulde og hygge er hverdagen. Jeg synes jo egentlig at simreretter er noget så nemme i sig selv, men jeg har også erfaret, at det ikke er alle som ser det sådan. Derfor kommer her en liste med fem retter, der alle kan forberedes  på én gang af rå, utilberedte råvarer, fryses og kommes direkte i en tykbundet gryde eller stegeso når du skal lave nem, lækker aftensmad. På engelsk er det kendt som make-ahead-slow-cooker-meal-in-a-bag, hvilket beskriver konceptet på fineste vis.

Hønebryst med mango og peberrod

1. Peberrod-mango høne.

500g hønebryst. 300g frossen mango (kan også være frisk, den frosne er bare altid moden). 1 dL hønsefon. Revet peberrod og frisk timian.

Tilberedning: 0,5 time ved 200 grader elfterfulgt af 1 timer i ovnen ved 160 grader varmluft. Når der er en halv time tilbage tilsættes 1/4 liter madlavningsfløde. Når det er færdigt smages til med salt og peber.

Serveres med: ris og blancerede grøntsager.

Svinekæber med grapefrugt

2. Svinekæber med grapefrugt

500g svinekæber. 2 røde grapefrugter. 2 løg. 2 spsk. rørsukker. Enebær og løg.

Tilberedning: 0,5 time ved 200 grader efterfulgt af 2 timer ved 150 grader varmluft i ovnen.

Serveres med: Kartoffel- og pastinak mos

Andebryst med hokaido græskar og løg

3. Andebryst med hokaido græskar

2 andebryster. 1 lille hokaido græskar. 2 løg. 2 dL andefon og frisk timian.

Tilberedning: 0,5 time ved 200 grader varmluft efterfulgt af 1 time ved 150 grader varmluft.

Serveres med: Dampet broccoli og kogte kartofler

Hønebryst med ingefær, citrongræs og chili

4. Hønebryst med ingefær, citrongræs og chili

500g hønebryst. 2 løg. 2 fed hvidløg. Et banket og hakket citrongræs. 2 spsk. revet ingefær. Chili. 4 spsk. soya sauce. 2 spsk. rørsukker. 2 dL hønsefon.

Tilberedning: 0,5 time ved 200 grader varmluft efterfulgt af 1 time ved 150 grader varmluft. Kan tilsættes kokosmælk 30 min inden retten er færdig.

Serveres med: Kogte ris og frisk ananas

Svinekæber med sennep, figner og porrer

5. Svinekæber med sennep, figner og porre

500g svinekæber. 2 store porrer. 100g figner. 2 dL svinefon. 2 spsk. sennep. Frisk timian.

Tilberedning: 0,5 time ved 200 grader varmluft efterfulgt af 2 timer ved 150 grader varmluft.

Serveres med: Kartoffelmos og surt (syltede agurker, rødbeder eller asier)

English recap: I’ve made easy slow cooking dishes that can be taken directly from the freezer to a pot in the oven and then the dinner is served.

2 Comments on Lækre simreretter direkte fra fryseren

  1. Simone
    20. november 2014 at 12:04 (5 år ago)

    Mums, de lyder lækre dine opskrifter 🙂

    [Reply]

    Kristina Reply:

    Det er de også – du skulle prøve 🙂 Det er nemt og lækkert, og opskrifterne duer jo også rigtig godt uden at blive frosset ned først.

    [Reply]

    Svar

Leave a Reply