Lammekølle indbagt i saltdej

       

Lammekølle Lammekølle indbagt i saltdej Verdens bedste lam Lam på grill Saltindbagt lam saltindbagt lammekølle Majskolber på gløder

Jeg havde besøg i går af to meget nære veninder der udgør halvdelen af vores lille studiemadklub. Den er 99% madklub og 1% studie. Og i går var det så min tur til at forkæle os. Menuen stod på saltdejsindbagt lammekølle i grillen (meget vigtigt at det er i grillen og ikke på grillen, hah!). Det var noget så LÆKKERT – dejlig mørt og saftigt og med en intens smag. Det er heltsikkert ikke min sidste oplevelse med indbagt et eller andet i en saltdej og så på grilkullene.

En opskrift:

Lige dele hvedemel og salt
Vand

Kød (her lammekølle)
Hvidløg
Timian
Peber

Kødet krydres med alt andet end salt (den bliver rigeligt saltet fra dejen omkring). Lige dele mel og salt (jeg brugte 800g af hver) røres sammen og samles med vand til dejen er lidt våd. Dejen foldes om stegen så godt som det nu er muligt uden huller og i et 1 cm eller mere tykt lag hele vejen rundt. Det hele lægges i gløderne og bages i omkring fem kvarter eller til den har den rette temperatur. Stegen vendes undervejs, så den får varme hele vejen rundt.

Stegen hviler 10-15 inutter før saltdejen hamres af med en kødhammer eller anden tung ting, da den virkelig er hård og ikke lige sådan at få hul på. Velbekomme!

English recap: I had two friend over for dinner yesterday and to try something new I made a leg of lamb baked inside a dough of salt and wheat flour. It was amazingly good! The meat was tender, juicy and tasty and it was fun making the whole thing.

2 Comments on Lammekølle indbagt i saltdej

 1. A+K/VenterPaaVin
  29. maj 2014 at 11:09 (7 år ago)

  Lamme-Beef Wellington 😀 Nice!

  – Anne

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Er det det? Det vidste jeg slet ikke 🙂

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply