Sommerlæselisten

       

Sommerlæselisten SommerlæsningBøger til sommerferien

Hvilke bøger skal du have med på sommerferie? Og hvilke bøger vil du gerne læse hen over sommeren siddende under en parasol med en iskaffe i hånden? På denne anden sommerdag har jeg fundet min liste af bøger, jeg gerne vil tygge mig igennem hen over de næste måneder og jeg deler den gerne med Jer.

Først er der Capital af John Lanchester, en fortælling om hvordan livet ændres for beboerne på Pepys Road i London da de alle pludselig modtager anonyme postkort med teksten “We want what you have”.

Dinosaurens Fjer af Sissel-Jo Gazan er vidst en klassiker når man læser naturvidenskab og godt kan lide krimier, så det er vidst på tide at jeg får den læst. Den handler om mordet på Annas specialevejleder og hvordan hun pludselig er en del af efterforskningen.

Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et ikea-skab af Romain Puértolas, en sød histories om en Fakirs kærlighed til Ikea og til kvinden Marie, og en underholdende fortælling om europa og dets grænser.

Forbandede Yngel af Anne-Cathrine Riebnitzky, nylig vinder af de gyldne laurbær, er en bod jeg fik anbefalet i bogbutikken og handler om Lisas livshistorie som hun på vej hjem i et fly fra Afghanistan fortæller til lægen Andreas. Hendes historie omhandler røveri, dødsfald, en lillesøster med selvmordstanker, en mor der græder for meget og en far, der slår – en historie om at rejse langt væk og alligevel være fanget.

Uendelige Verden af Ken Follett er efterfølgeren til Jordens Søjler som jeg elskede. Denne fortælling foregår i 1300-tallets England med samme blanding af historie og kampen mellem gejstligheden og adelen med kongen i toppen, magtbegær, grådighed, vold, krig og kærlighed som kendetegner Ken Follett, nu også bare tilsat historien om pesten.

Sandheden om Harry Quebert sagen af Joël Dicker er en mordgåde, en kærlighedhistorien og en fortælling om drømmen om at skrive et mesterværk alt i en bog, og er endnu en bog jeg fik anbefalet hos bogforhandleren.

Og det var så enden på min liste. Er der noget imellem der inspirerede eller endnu vigtigere kan du komme med flere titler jeg bare MÅ læse? Jeg elsker når lysten til skønlitterær læsning vender tilbage.

English recap: I love summer and I love to read – and to read books in the summer is the best thing ever. Here I have listed the books I want to read and if you think there are some titles which should be here too, please let me know.

4 Comments on Sommerlæselisten

 1. Julie
  2. juni 2014 at 17:47 (7 år ago)

  Når jeg engang er færdig med det her specialeræs, så drømmer jeg om at sidde i solen ved mine forældres badesø og læse Peter C. Gøtzsches “Dødelig medicin og organiseret kriminalitet: Hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet”. Den sku være rigtig spændende, godt skrevet og meget relevant for en færdiguddannet farmaceut 😉 Bagefter vil jeg gerne læse “Analfabeten der kunne regne” af Jonas Jonassen – var vild med “Den hundredeårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt” af samme forfatter, har du læst den? Den kobler på skør og underfundig vis en masse historiske begivenheder sammen 🙂 Men nogle af dine kunne helt sikkert også komme på min to-do-læseliste!

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Haha! Jeg E.L.S.K.E.R. “Den hundredårige..” og “Analfabeten..” af Jonas Jonasson – De er nogle af mine hidtil yndlingsbøger 🙂

  [Reply]

  Svar
 2. Libbie
  3. juni 2014 at 08:12 (7 år ago)

  Jeg står i kø til Sandheden om HQ sagen, tror den er pisse god!
  Lige nu læser jeg Det 7. barn og er ved at blive opslugt.

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Åhh, jeg glæder mig også til at skulle igang med den selvom den er noget af en basse at sidde med.. Det syvende barn lyder også god – jeg har lige læst lidt om den på nettet og plottet lyder godt 🙂

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply