33 års fødselsdagslagkage

       

Fødselsdagslagkage Lagkage med blåbærmousse og marcipan Lagkage med vaniljecreme blåbær mousse chokoladebunde og marcipan Lagkage til 50 personer

For lidt over en uge siden, var der én her i huset, der havde fødselsdag. Det skulle selvfølgelig fejres og i bedste børnehaveklasse-stil havde han kage med på arbejdet. Den nemme løsning havde været at købe noget, eller i det mindste have nøjes med at bage cupcakes eller en bradepandekage, men sådan blev det ikke. I stedet stod jeg en halv søndag i køkkenet og bagte bunde og lavede cremer og mousser. Han blev glad og stolt og kørte af sted mandag morgen med kagen under armen og julelys i øjnene.

Her kommer opskriften på en 33 års fødselsdagslagkage til 50 personer bestående af chokoladebunde, vaniljecreme og blåbærmousse samt marcipan i kanten, friske blåbær og pistacienødder på toppen:

Én chokoladebund:
3 æg
2 dL sukker
2 spsk mel
1/2 dL kartoffelmel
2 tsk bagepulver
2 spsk kakaopulver

Æg og sukker piskes til en luftig masse. Heri sigtes mel, kartoffelmel, bagepulver og kakao og det vendes forsigtigt sammen. Bages på en bageplade med bagepapir 5-8min i en 225 grader varm ovn. Der laves tre af disse bunde i alt.

Vaniljecreme:
To breve vaniljecremepulver fra Dr. Oetker
8 dl mælk
4 dl piskefløde
1 vaniljestang

Jeg snød! Jeg indrømmer det gerne, men jeg gad simpelthen ikke til at koge min egen creme sammen, og så synes jeg faktisk at denne version af vaniljecremen smager ganske udemærket. Okay. Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og blandes med en lille smule flormelis, så kornene er enkeltvise. Vaniljekornene kommes i mælken, hvori de to breve røres i som anvist på pakken. Når cremen har sat sig på køl, piskes flødes til flødeskum og vendes i vaniljecremen. Denne smøres nu på en lagkagebund. Der kommes en bund ovenpå.

Blåbærmousse:
600 gram frosne blåbær
10 blade humblest
1 dl vand
1 dl sukker
3 dl fløde
Skal og saft af en citron

Husblasten lækkes i blød i koldt vand. Blåbærerne blendes fint og citronskal og saft kommes heri. Vand og sukker koges til en sukkerlage og køles let af, inden husblasten opløses heri. Sukkerlagen med husblast røres sammen med blåbærmassen. Denne blåbær-sukkerlage-husblast masse køles nu helt af. Fløden piskes til en stiv flødeskum og vendes i den afkølede blåbær-sukkerlage-husblast masse. Moussen kan nu kommes på kagen og toppes af med den sidste bund. Jeg smurte hele kagen ind i et tyndt lag flødeskum (ca. 5 dl fløde), så friske blåbær på toppen og marcipankanten kunne sidde fast. Stil nu hele kagen på køl (eller udenfor, hvis dit køleskab var for lille 🙂 ).

Marcipankant:
500g marcipan
Flormelis

Mellem to stykker bagepapir rulles marcipanen ud i en firkant på ca 4mm i tykkelsen. Nu skæres strimler til siderne af lagkagen i passende mål. Drys lidt flormelis på strimlen før den rulles sammen (så er det meget nemmere at få den “rullet” på kagens sider). Rul marcipanstrimlerne på kanten af kagen så de dækker hele vejen rundt. Pynt kagen med friske blåbær og evt. nødder. Velbekomme!

English recap: I made this birthday cake for my boyfriend – he brought it to work and his colleagues went crazy and ate it all 🙂 I think they likes it. It was made of chocolate layers with vanilla creme and blueberry mousse in between, yum!

Leave a Reply