Æbletærte

       


 Jeg var på sjælland i weekenden og programmet lød blandt andet på fejring af min søster, der har afsluttet hendes diplomuddannelse i bygningsdesign fra DTU. Den øvrige familie var inviteret til frokost og til eftermiddagskaffen havde jeg bagt en lækker æbletærte. I skal selvfølgelig ikke snydes for selv af bage den og derfor får I opskriften her:

En opskrift:

Mørdej:
200g koldt smør
300g mel
3 tsk sukker
salt
2 æg

Mel, sukker og salt kommes i en foodprocessor. Smøret skæres i tern og kommes heri. Det hele køres sammen i foodprocessoren indtil melet og smørret ligner havregryn. Æggene piskes sammen og kommes i lidt af gangen indtil dejen samler sig i foodprocessoren.

Dejen deles i to – én til bund og én til låg og stilles på køl.

Fyld:
8 æbler
6 spsk kanelsukker
150g marcipan
1 æg til pensling
Perlesukker og mandler til toppen

Ovnen tændes på 180 grader på almindelig ovn (over- og undervarme). Æblerne skrælles og skæres i kvarte og kernehuset fjernes. Marcipanen rives i små stykker. Bunden rulles ud og kommes i et tærtefad. Æblerne og marcipanen ligges heri og drysses med kanelsukker. Låget rulles ud og kommes over. Bunden og låget samles i kanten hele vejen rundt. Skær nogle lufthuller med en kniv i låget. Tærtelåget pensles med æg og strøs med perlesukker og hakkede mandler. Bages i ovnen på midterste rille i ca. 30 min. Serveres med creme fraiche. Velbekomme!

Englsih recap: I made this apple pie yesterday for my sisters graduation celebration. It was so delicious – apples and marcipan, whats not to like?

Follow me on Bloglovin’

 

2 Comments on Æbletærte

 1. A+K/VenterPaaVin
  21. september 2015 at 13:36 (6 år ago)

  Uhm, det er altså bare efterårs-smag, især med en spand cremefraiche og en giga kande sort guld.

  – Anne

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Haha! Du er spot on Anne! Det ærgerlige er bare, at hele tærten blev spist i går, så der er ikke engang rester..

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply