Enden på en æra

       

StudieveninderPå studiet er vi fem piger, der har holdt sammen – i tykt og i tyndt. Vi startede allesammen sammen og sluttede næsten sammen. I dag forsvarede den sidste af os sit speciale og dermed er det enden på en æra. Enden på vores studietid. Enden på universitetsuddannelse, kurser, fag, eksamener, projekter og frokostaftaler i kantinen. Nogle af os bliver hængende på universitetet, andre går og funderer over, hvad fremtiden skal bringe. Nogle slapper af efter overståede strabadser, andre lægger nye planer. De fire piger er nogle jeg håber jeg vil holde kontakten med i mange år fremover – vi kender hinanden godt og jeg nyder deres selskab. I morgen har vi madklub og selvom jeg lige har set dem så sent som i dag, glæder jeg mig. Vi skal snakke, hygge og snakke noget mere.

Os fem, de fem fra biomedicin der startede i 2008, vi er noget særligt. Noget særligt for mig i al fald. Jeg har ikke rigtig kontakt med nogle fra min folkeskole, ikke sådan rigtig. det begrænser sig til høflighedsfraser i ny og næ og skulle vi støde på hinanden i min barndomsby kan vi da godt snakke sammen i 5 minutter, men så er vi også løbet tør for emner. Det samme gør sig gældende for klassekammeraterne i gymnasiet. Her har jeg kun kontakt til en på nogenlunde regelmæssigt basis. Med universitetet er det anderledes. Her er vi ens. Vi vil det samme, vi har valgt samme uddannelse og vi har holdt sammen de sidste tre-fire år. Og jeg er glad for at være en del af denne femkløver, når nu jeg ikke rigtig har fundet nogle at bibeholde kontakten med fra de andre skoletrin.

English recap: An era has come to an end. At the university we are five girls who have sticked together and today the last one of us defended her master thesis. Our time as university student is over, but I’m confident that we would stick together in many years to come.

2 Comments on Enden på en æra

 1. Jeanette h
  18. november 2015 at 23:13 (5 år ago)

  Det kan jeg virkelig godt følge dig i. Det er også få mennesker fra mine tidligere undervisningsforløb som jeg rent faktisk har bibeholdt kontakten med.

  Det er som du siger; de mennesker man har studeret med på f.eks. uni, er nogle, der har valgt det samme som én selv, nogle, der har samme interesse. Jeg har præcis som du mødt en håndfuld piger igennem midt studie – vi er faktisk også fem – som jeg er blevet rigtig glad for at have i mit netværk. Vi holder også sammen – også gerne på kryds og tværs af vores lille gruppe. Det er faktisk få mennesker fra min barndom og teenageår som jeg stadig har kontakt med. Mange af de mennesker har slet ikke samme livssyn som jeg, og lever helt anerledes live.

  Nogle venner har jeg også haft i bestemte perioder af mit liv – hvor venskabet bestod pga. specifikke midlertidige situationer. Og derefter løb i sandet igen.

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Jeg tror det er ganske almindeligt at skifte ud i vennekredsen. Nogle venner har man for livet, andre i mindre perioder 🙂 Jeg er dog bare glad for jeg har fundet mig en femkløver og at jeg pt. har en god fornemmelse om, at vi kommer til at holde sammen nogle år ud i fremtiden.

  Vh

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply