Jeg, et barn af 90’erne

       

Barn af 90'erne

Man bliver nostalgisk når man selv er gået fra at være barn til at blive forælder – jeg tænker om ikke andet, at min barndom er slut nu da jeg selv er kommet om på den anden side og skal agere forælder og livsguide for et lille menneske. Derfor kom jeg til at tænke på de forskelle der er på den barndom jeg har haft og den barndom Septemberbarnet får. Og så lavede jeg en liste. En liste over hverdagsting og problemstillinger hun aldrig vil opleve, for det var noget ganske særligt at være barn i 90’erne og start 00’erne.

 1. Bruge en hel dag på at organisere sine CD’er i det dér CD-tårn af et møbel man havde stående på sit værelse.
 2. Ringe til sine veninder for at spørge om man skulle lege ved først at finde deres fastnet nummer i adressebogen, ringe op, få fat i deres mor eller far, forklare sit ærinde, få fat i sin veninde og så spørge: Skal vi lege?
 3. Bruge æggeuret når man sad ved computeren og spillede SimCity, Magnus og Myggen eller The Sims, for man skulle jo dele familiens ENE computer med sin søster om eftermiddagen efter skole. Når æggeuret ringede var det den andens tur.
 4. Bruge eftermiddagen på at se serier på billedrørsfjernsynet i stuen – Full House, Friends eller de der Pyrus julekalendre man havde optaget på VHS.
 5. Vente en uge eller mere på at få fremkaldt billederne fra din ferie, din fødselsdag eller bare de der hverdagsøjeblikke du tog i smug med dine forældres kamera.
 6. At scanne ovennævnte billeder ind på familiens ene computer så du kunne bruge dem som profilbillede på Arto, MSN eller en anden platform du for nyligt havde tilmeldt dig.
 7. Fylde hele skærmen på din Nokia 3310 ud med slangen i Snake – en mobiltelefon der foruden smarte, udskiftelige covers kunne tåle flere ture på gulvet og som holdte strøm i over en uge.
 8. Plastre væggene til på dit værelse med heste og andre dyr du rev ud fra midten af dit Wendy magasin (ja, jeg havde en hestepige periode).
 9. Tage på ferie og få ferieveninder som du efterfølgende blev pennevenner med og sammen udvekslede I breve skrevet på Diddle papir med glimmerkuglepenne med duft. Eller bedre endnu, skrevet med den der ti-i-en kuglepen med ti forskellige farver og dufte.
 10. Død og pine at skulle nå at køre aftensmaden ned inden både børnetimen og Disney Sjov, for det var ikke muligt at streame det på computeren hvis du ikke nåede det i sendetiden.

English recap: I’ve made a list of things that my daughter will never experience as she is a child of the 10’s and I’m a child of the 90’ies. It includes having a timetable for the one family computer that was located in the living room to mention one point.

4 Comments on Jeg, et barn af 90’erne

 1. Simone
  6. december 2016 at 20:46 (4 år ago)

  Så sandt så sandt!
  Der ramte du i den grad plet Kristina 🙂

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Haha, ja! Det gjorde jeg 😉

  [Reply]

  Svar
 2. Rebekka
  13. december 2016 at 08:29 (4 år ago)

  Haha det er jo spot on!

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Nemlig Rebekka 😉

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply