Takt og tone når det kommer til blogging

       

Takt og tone på bloggen

Jeg har blogget på denne, min online dagbog, i 6 år nu. Og i den forbindelse har jeg lært en ting eller to når det kommer til takt og tone og blogging that is, for der er uskrevne regler for do’s and dont’s. Nedenfor er en liste over kontroversielle blogging regler:

1. Ændre aldrig i læsernes kommentarer. Eller, i hvert fald ikke så forståelsen, essensen eller budskabet med kommentaren ændres. Jeg har gjort det et par gange. Nogle gange fordi der er brugt et sprog jeg ikke har ville associeres med på min blog, langt de fleste gange, fordi der har været stavefejl eller forståelsesmæssige udfordringer.

2. Det er uhøfligt og frækt at efterlade et link til din egen blog i kommentarfeltet. Denne er lidt i forlængelse af ovenstående. Og på dette punkt er jeg lidt splittet. Jeg gør det selv, nogle gange. Men jeg gør det ikke for at høste mere trafik eller lokke flere over på min blog, jeg gør det rent og skær som en slags service.

Hvad synes I – bliver det opfattet som irriterende og uhøfligt, eller som en god service at skrive et link til sin blog som det sidste i en kommentar?

3. Skriv i korte afsnit. Jeg bruger ofte selv en regel der hedder noget i stil med; korte afsnit af 3-4 sætningers længe. Og så et nyt afsnit. Ellers bliver det lidt tungt at læse. For mange ord i træk. For korte pauser. Men når det så er sagt, så kommer det lidt an på indlæggets flow og emne, for jeg har da også en del indlæg på bloggen der indeholder længere afsnit end kun fire linjer. Tag nu bare punkt 3 f.eks. (Morale er godt, dobbeltmorale er dobbelt så godt).

4. Brug almindelig netikette når du forfatter indlæg. Netikette, et sammentræk af etikette på nettet, hvilket i bund og grund går ud på at opføre sig ordentligt og huske på, at nettet aldrig glemmer.

Har du selv flere punkter du måske har tænkt over eller selv er stødt på, så kom gerne med dem i kommentarfeltet – og du skal være velkommen til at linke tilbage til din egen blog! 🙂

English recap: I’ve listed a few of the blogging etiquettes I’ve learned in the six years I have been blogging here. Shortly they are; 1) Never edit in the readers comments, 2) Reconsider linking back to your own blog in comments (I occasionally do this and do not see it as a rude thing), 3) Write your blog posts in 3-4 sentence long sections. This way the blog post is easier to read and 4) Remember that what ever goes online stays online forever, one way or the other.

2 Comments on Takt og tone når det kommer til blogging

 1. Jeanette h
  12. januar 2016 at 22:54 (6 år ago)

  Et rigtig fin indlæg!
  Jeg har faktisk aldrig overvejet tanken at kunne ændre i en læsers kommentar. Måske jeg bare ikke har haft en anledning.

  Jeg efterlader heller aldrig et direkte link til min blog – det kan godt være lidt anmasende, omend en god måde at få sin blog ud på. Ofte bruger jeg bare kommentar-funktionen, hvor mit navn efterlader et link.

  Almindelig etikette trænger nogle desværre at lære lidt om. Især denne med at nettet aldrig glemmer. Jeg har desværre for nylig oplevet, at andre bloggere har “kopieret” mine indlæg. Endda ned til samme billeder og opsætning af collage. Og jeg kan se, at det ikke kun er mig, det bliver gjort med. Det synes jeg, er rigtig ærgerligt. Især i denne blogverden, hvor originalitet er det, der tiltrækker mig ved bloggen og/eller bloggeren.

  I denne sammenhæng synes jeg også, at det er vigtigt med anførelse af kilder såfremt man har taget billeder nogle steder fra, eller har fået ideer fra andre f.eks. i form af opskrifter. Jeg har selv lavet et indlæg med saltkarameller på baggrund af et indlæg på bloggen Frk. Hansen. Her linkede jeg selvsagt flere gange til hendes indlæg/opskrift, men havde selv taget billeder som jeg brugte i mit eget indlæg.

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Øv, hvor er det ærgerligt at blive kopieret! Plagiat er ikke okay – og låner man endelig noget er det super vigtigt at vise tilbage til de oprindelige ting og skrive sine kilder. Godt du nævnte det, jeg havde slet ikke tænkt på det 🙂

  Vh

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply