Helt tæt på #4 – Tilbage til gymnasietiden

       

Helt tæt på

Der gik endnu et år før jeg igen tænkte det var tid til et nyt “helt tæt på”-indlæg. Du kan se de forrige her, her og her, hvis du vil have det hele med. Denne gang er temaet min gymnasietid og det var virkelig sjovt at sætte mig ned og tænke tilbage på tre år af mit liv som jeg både elskede og hadede på samme tid. Mest det første, for jeg elskede det virkelig!

Helt tæt på

 

 

 

  1. Jeg husker tydeligt min første dag i gymnasiet. Jeg havde nogle smarte, sorte ruskindsstøvler på, mine yndlings jeans og løst, krøllet hår. Jeg var frisk og smart og klar til at møde nogle nye venner efter en lang sommerferie og et år på efterskole. Jeg husker, hvordan vi alle i den kommende F-klasse var nogle små, forsigtige unge mennesker, der ikke helt vidste, hvor vi skulle gøre af os selv.
  2. Jeg kan huske, hvor mærkeligt jeg synes det var at være tilbage i min hjemby efter et år på efterskole. Alt var det samme, men alligevel anderledes. Især synes jeg det var underligt pludselig at se folk fra min folkeskole i mine parallelklasser eller sågar klassetrinnet over mig, for de ikke havde taget en 10. klasse.
  3. Gymnasiet var første gang jeg virkelig blev udfordret rent fagligt. Både i folkeskolen og på efterskolen var det hele faldet mig ganske nemt. Nu var vi pludselig en klasse fyldt med de “kloge” børn og man kom ikke ligeså nemt til succes som jeg var vandt til.
  4. Jeg husker den første gymnasiefest jeg var til. Jeg følte mig noget så akavet, for på mange måder var det hele nyt for mig. Jeg havde ikke stiftet det store bekendtskab med alkohol før. Jeg havde heller aldrig sådan rigtigt været i byen. Jeg kom dog hurtigt efter begge dele og har haft min portion af fest og ballade og byture til den lyse morgen sidenhen.
  5. Kærlighed, den kærlighed. I 2.g havde jeg en kæreste, der i mange andres øjne var virkelig smart i en fart. Han havde mørkt hår og en pinkfarvet hanekam, og så kørte han i en rød Alfa Romeo. Noget af det smarteste var, når han hentede mig på skolens parkeringsplads eller allerbedst nede ved busskiltet. Jeg blev klogere sidenhen.
  6. Kærligheden sluttede dog ikke her, for det var i sommeren til 3.g, at jeg mødte Mads og det skulle vise sig at være helt rigtigt. Jeg kan dog huske, at jeg var meget i tvivl pga. vores aldersforskel. Der er 6 år imellem os, som i dag er fuldstændig ligegyldigt, men når man var 18 og 24, så betød de 6 år virkelig meget.
  7. Jeg husker også tydeligt min sidste afsluttende eksamen i matematik A. En måned med slid og slæb og eksamer var næsten ovre. Da jeg kom ind til lærer og censor efter min forberedelsestid, startede jeg på emnet, men blev gjort opmærksom på, at jeg havde forberedt mig på noget forkert! Jeg husker, hvordan jeg viskede tavlen ren, bad lærer og censor om at glemme alt, hvad jeg indtil nu havde fortalt og følge med, for jeg kom til at tale hurtigt med kun halvdelen af tidne tilbage. På den måde gik det til at jeg i huj og hast tegnede og forklarede det ene bevis efter det andet. Jeg nåede det hele og fik mig en hæderlig karakter på trods af startvanskelighederne.

English recap: I’ve reminisced about my high school years and found myself laughing a lot when remembering certain things about classes, friends, parties and good times.

Leave a Reply