Hvis vi mødtes over en kop kaffe – en morudgave

       

Det her forældre-halløj, det er vildt. Og det går stærkt og vi forsøger begge at hænge på så godt vi kan. Hver morgen er en stejl læringskurve i opdragelse, ubetinget kærlighed og sjove stunder. Hvis vi mødtes over en kop kaffe i skrivende stund, er her, hvad jeg ville fortælle om forældrerollen.

Hvis vi mødtes over en kop kaffe, ville jeg som det første fortælle, at min kaffe altså nåede at blive lunken inden jeg fik taget den første slurk. Sådan går det ofte når jeg laver mig en kop, for netop som jeg lægger an til at sætte mig og nyde en stille pause, har Septemberbarnet en anden idé. Men, der skal ikke lyde en klagesang herfra – lunken kaffe er slet ikke så dumt. Jeg har om ikke andet lært at drikke min kaffe sådan.

Hvis vi mødtes over en kop lunken kaffe, ville jeg fortælle, at tid er et underligt begreb. Jeg har sagt det før og skrevet om det før her på bloggen, men at forme og danne et barn, går virkelig stærkt. Og hun udvikler sig med lynets hast. Hver dag sker der noget nyt. Hver dag startet et nyt eventyr i vores barselsboble og hver dag både glædes jeg og ærgrer mig over tidsbegrebet. Hun bliver så stor og allerede nu er hun ikke så babyagtig længere.

Hvis vi mødtes over en kop kaffe, ville jeg undskylde for min manglende fokus, for er der noget som er svært, så er det foruden at få en varm kop kaffe, at holde fokus på en samtale med et barn på skødet. Hun er opmærksomhedskrævende. Hun stjæler tit mit fokus og på et splitsekund er samtalen tabt på gulvet.

Hvis vi mødtes over en kop kaffe, ville du formentlig kommentere på mit til tider trætte og matte blik. Nattesøvnen er ikke hvad den har været – vi ser dog fremad og stille og roligt øver vi os på at sove om natten og være vågen om dagen.

Hvis vi mødtes over en kop kaffe, ville jeg fortælle, hvor fedt det her barsel er. Jeg elsker det! Jeg elsker at have god tid, jeg elsker at finde rundt med Septemberbarnet og så synes jeg virkelig det var rart med en pause fra studie/job.

Hvad ville du fortælle, hvis vi mødtes over en kop kaffe?

English recap: I’ve made another “if we met over a cup of coffee” blog post this time about being a mother and having maternity leave.

Leave a Reply