Jeg, en miljøbevidst type?

       

I gymnasiet var jeg overbevist om, at det der med børn slet ikke var min kop te. Jeg synes de var ulækre, de var irriterende og jeg kan også huske at tænke, at verden alligevel var så forfærdeligt et sted, at jeg ikke ville byde det til mine eventuelle arvinger. Jeg blev klogere siden, hvad angår ikke at ville have børn, heldigvis, for nu sidder jeg med den skønneste lille pige sovende i sin vugge. Og jeg har da helt klart planer om flere børn. Og med hensyn til om verden er værd at sætte børn i, så synes jeg ret godt om følgende citat: “vi arver ikke jorden fra vores forfædre, vi passer på den til vores efterfølgere”. Derfor gør jeg mit i hverdagen, for at passe på vores klode og min datter.

Jeg vil ikke kalde mig selv for miljøaktivist eller på anden måde fanatisk. Det er mere en principting. Men lidt har også ret, så herunder har jeg listet de små ting jeg gør for at passe så godt på Moder Jord som jeg kan.

 1. Jeg slukker vandet, mens jeg børster tænder. Det har jeg egentlig altid gjort, så det falder mig meget naturligt og er en ting jeg ikke tænker over. Til gengæld er jeg virkelig dårlig til at slukke for vandet når jeg vasker hår – det er bare så lækkert at stå under vandet og blive varmet igennem, men hovedet stikkende ud fra vandstrålen, så sæben ikke skylles ud ligeså snart den er kommet i. Det er en ting jeg kan blive bedre til.
 2. Jeg køber for så vidt muligt økologisk. Ikke, at jeg påstår, at økologisk landbrug er bedre for jorden og for miljøet, men det er fri for en masse stoffer og kemikalier som jeg gerne vil undgå i min kost.
 3. Jeg forsøger at købe lokalt, så varerne ikke er transporteret alt for langt, før de ender hos mig. Det hænger lidt sammen med ovenstående punkt, for jeg har lidt en rækkefølge, dér hedder: dansk økologi, lokal konventionelle varer, udenlandsk økologi, udenlandske konventionelle varer.
 4. Jeg sorterer vores affald efter bedste evne. Glas, metal, batterier, lyspærer og pap for sig selv. Resten i almindeligt affald. Jeg kunne sagtens udvide med både blød og hård plastik, men så skal jeg lige have optimeret vores affaldsortering med nogle kasser i skuret til netop dette, så det bliver så nemt som muligt.
 5. Jeg køber svanemærkede produkter. Og allergivenlige produkter. Faktisk ejer jeg ikke et produkt med parfume længere heller. Det kom sig i forbindelse med min graviditet. For det første blev jeg opmærksom på, hvor meget halløj, der er i pleje- og rengøringsprodukter og for det andet, så havde jeg en skærpet næse, der ikke helt kunne med de meget parfumerede og syntetiske/kemiske produkter.
 6. I stedet for skyllemiddel bruger jeg husholdningseddike. Det holder tøjet blød og afkalker samtidig maskinen ganske let. Jeg bruger i øvrigt også husholdningseddike til afkalkning i både køkken og på toilettet.
 7. Jeg forsøger altid at have et indkøbsnet med mig på indkøb i stedet for at investere i flere plastikposer. Igen er det et punkt jeg skal blive bedre til, for nogle gange smutter det og jeg må meget mod min vilje bruge 2,50 kr. på en pose.
 8. Vi har sagt nej tak til de fleste reklamer og gratisaviser. På den måde får vi kun leveret dem vi gider læse. Egentlig burde vi sige helt farvel og tak til reklamerne, for de kan alle læses på nettet – igen, der er plads til forbedring.

Hvad gør du for at passe på jorden, miljøet, fremtiden?

English recap: What do you do to protect the Earth for future generations? I have listed 8 things that I do to make sure Earth would still be an amazing place to live when our daugther grows up.

2 Comments on Jeg, en miljøbevidst type?

 1. www.skøreliv.dk
  18. januar 2017 at 13:23 (3 år ago)

  Jeg finder en dyb tilfredstillelse i at bruge ressourcer med omtanke, og modsat man andre holder jeg virkelig af at affaldssortere; jeg tænker, at det er da det mindste man kan gøre, sådan som vi grisser! Apropos eddiken i vasketøjet – hvor meget bruger du? Og kommer du det i sæbeskålen?

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Det har du bare helt ret i !
  Eddiken kommer jeg i skyllemiddel-rummet og jeg bruger bare en lille sjat svarende til låget på eddikeflasken eller der omkring.

  Vh

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply