Hvad en strikkepause kan

       

Der er ikke mange alene-stunder og pauser i løbet af en dag som mor – der er langt færre nu som mor til to end da jeg “bare” var mor til én. På de gode dage kan jeg få mig en times tid alene med ro i hovedet når yngstemanden sover sig en god lur. Det er også på de gode dage, at begge børn sover før kl. 21 og jeg derfor har overskud til en kop kaffe og noget strik. På de dårlige dage skal man være glad, hvis man har haft 10 sekunder alene på toilettet og får mere end to timers sammenhængende søvn om natten. Men sådan er hverdagen dynamisk og selvom det kan være ovenud frustrerende til tider, så er hverdagen og dens dynamik ganske særlig og god. Jeg har længe øvet mig i at se det skønne i hverdagen og dens trivialiteter, for dem er der, om vi vil det eller ej, flest af. Jeg har også øvet mig i at nyde de små pauser som hverdagen byder på. Når vi rammer efterår og senere vinter, griber jeg efter mit strikketøj når jeg skal slappe af. For det at strikke og en lille strikkepause kan altså noget ganske særligt.

  1. Strik hjælper mig med at slappe af. Ligesom både yoga og meditation kan hjælpe med afslapning, slapper jeg af når jeg strikker. Mine hænder har noget at tage sig til og jeg slapper af i hovedet ved at have et afgrænset projekt at give mig til.
  2. Strik træner min hjerne og min hukommelse. Jeg tænker det er lidt som at løse en nem sudoku. Når jeg strikker følger jeg i hvert fald en opskrift, husker næste trin og memorerer ofte mønsterkombinationen udenad.
  3. At strikke gør mig glad.

English recap: I’m looking forward to cold autumn nights with hot coffee and my knitting

Leave a Reply