Figenkompot

       

Jeg var i henkogning/sylte-humør i går aftens! Det resulterede i en del glas med lækker lækker figenkompot – Det smager virkelig godt. Det var sådan set ganske nemt – figner, rosiner, dadler, appelsin, kanel, anis, rom og sukker – dertil en gryde, opbevaringsglas og atamon. Jeg forestiller mig det vil være lækkert til ost eller desserter, mmm!

En opskrift: (Igen er det lavet lidt på slum, så mængderne skal tages med et gram salt)

100g figner
100g dadler
50g rosiner
100g rørsukker
Saft og skal af en usprøjtet appelsin
2 dL rom
2 kanelstænger
2 anisstjerner

Rom, appelsinsaft, sukker, kanelstænger og anisstjerner bringes i kog. Hertil tilsættes rosiner og dadler og dette koges ind et par minutter eller til saften er lidt sirup-agtig i konsistensen. Fignerne tilsættes og vendes rundt i massen. Der slukkes for komfuret og imens massen køler lidt af i gryden skylles opbevaringsglassene i atamon. Kompotten kommes på glas og nydes når denne er kølet af.

5 Comments on Figenkompot

 1. Rosalina
  7. november 2011 at 21:14 (10 år ago)

  Mums filibabba!! Det ville jeg ikke have noget imod at smage 🙂

  [Reply]

  Svar
 2. Lene
  8. november 2011 at 10:01 (10 år ago)

  Nøj, hvor ser det bare LÆKKERT ud, det er da helt vildt! Der er bare ikke noget bedre end figner, både friske og tørrede… er det muligt igen at lokke en opskrift ud af dig på et tidspunkt?

  Kh. Lene

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Så er der opskrift! Håber det lykkedes og ikke mindst at det kommer til at smage fantastisk – det gør min kompot i hvert fald!

  [Reply]

  Svar
 3. Lene
  8. november 2011 at 21:54 (10 år ago)

  Ej, hvor godt, tusind tak! ;0)

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply