Olivetti Dora, det er nostalgi

       

 

Det lykkedes. Min plan. Nu er der farvebånd i maskinen og den skriver! Selve det at montere farvebåndet gik fint, når altså jeg først havde rullet det over på de gamle spoler, der passede til skruerne. Det har resulteret i, at jeg nu sidder med sorte fingerspidser, for jeg havde undervurderet, hvor meget sådan noget farvebånd smitter af. Typisk.

Men, men. Det er ligemeget med de sorte fingerspidser, for nu kan lille Dora skrive. Den skriver godt nok lidt skævt og bogstaverne hopper op og ned, men jeg vælger at se på det som charmerende. Og jeg har allerede udtænkt idéer, hvor hun (ja, det er en hende, hun hedder jo Dora) kan sætte prikken over i’et.

Tilbage til farvebåndet. Jeg købte det i denne butik som tilfældigvis ligger i Odense, så jeg sparede porto og kørte i stedet derud. Men står du og har (ligesom jeg) investeret i en skrivemaskine uden farvebånd, så kan de købes der. Smart. Måske du er heldigere end mig og ikke skal til at rulle farvebåndet om på de originale ruller – så slipper du i hvert fald for sorte fingerspidser.

8 Comments on Olivetti Dora, det er nostalgi

 1. Monsterscircus
  25. oktober 2012 at 12:53 (9 år ago)

  Den er bare så charmerende din lille Dora. Min første bærbare var en Olivetti. Ej det er bare ekstra charmerende, at bogstaverne hopper op og ned 🙂 helt misundelig 🙂

  [Reply]

  Svar
 2. Kristina
  25. oktober 2012 at 12:57 (9 år ago)

  Tilladelse til at være en lille smule misundelig, er hermed givet. Jeg synes nemlig også den er helt fantastisk og synes det er dejligt, at andre er enige!

  [Reply]

  Svar
 3. Stina
  25. oktober 2012 at 13:26 (9 år ago)

  Jeg ELSKER det!!
  Da jeg var lille, havde jeg selv en skrivemaskine (altså, ikke fordi jeg var barn i en tid, hvor skrivemaskinen havde sin storhedstid, haha, jeg syntes bare den var sjov), men den var jo slet ikke lige så fin. Gad vide, om den stadig er et eller andet sted hos min far? Hmm..

  [Reply]

  Svar
 4. Kristina
  25. oktober 2012 at 13:35 (9 år ago)

  Det ville da i hvert fald være et forsøg værd! Jeg håber du finder den et sted i gemmerne.

  [Reply]

  Svar
 5. Pernille
  6. april 2013 at 23:50 (8 år ago)

  Jeg fandt denne her blog, mens jeg google Dora maskinen -for jeg har lige fundet en, helt mage til, ude i skraldehuset, flot og uden en ridse! Ved ikke lige hvad jeg skal med den, men den sku ihvertfald ikke bare smides ud! 🙂

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Det var da lidt sjovt – jeg var ikke så heldig at finde min i skraldeskuret eller ved storskrald, men fandt den i stedet billigt i en lille, fin genbrugsbutik.

  [Reply]

  Svar
 6. Mette
  25. december 2014 at 10:37 (6 år ago)

  Jeg har fundet et sted på nettet hvor jeg kan købe farvebånd, men det ser ud som om der kun er en spole hvis jeg køber det? Købte du to?? Er vild med skrivemaskiner

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Hej Mette, jeg købte kun én – den spoler gennem maskinen til en tom spole, der så opsamler den brugte del af farvebåndet, hvis du forstår? Kristina

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply