Verdens bedste lasagne

       

Jeg knuselsker lasagne! sikke en fantastisk spise og en super måde at få tonsvis af grøntsager med i aftensmaden på. Jeg har i mit madelskende liv lavet mange lasagner, men denne er den bedste jeg hidtil har kreeret i køkkenet og så er den faktisk ganske simpel! Den startede som en “tøm køleskabet” ret, men også grøntsager fra drivhuset fik lov at være med.

En opskrift:

Løg
Hvidløg
Chili
Hakket oksekød
Peperfrugt
Aubergine
Squash
Gulerødder
Spinat
Tomat
Tomatpuré
Hakkede tomater på dåse
Mozzerella

Løg, hvidløg og chili steges i en gryde til løgene er bløde. Dernæst tilsættes kødet som brunes af. Så er det tid til peperfrugt, tomatpuré, hakkede tomater og en god mængde salt (salten er vigtig, da der kommer så mange grøntsager i). Mens sovsen står og simrer, tændes ovnen på ca. 200 grader og  aubergine og squash skæres i skiver og strøs med salt. Salten trækker vandet ud af grøntsagerne. Efter 5-10 min. i salt steges skiverne i olie på en pande til de er møre. Gulerødderne skæres i grove skiver og tomaterne skæres i passende små stykker (jeg bruger altid både tomatpuré og hakkede tomater til at lave sovsen, da jeg sjællendt synes friske tomater har samme kraftige smag – denne gang tilsatte jeg dog også almindelige friske tomater, men kun fordi jeg havde dem fra drivhuset, de kan altså sagtens undværes). Spinatbladende vaskes fri for jord og lasagnen er nu klar til at blive samlet lag for lag.

Jeg starter altid med lidt sovs i bunden af fadet. Dernæst kommer lasagneplader – her kan både bruges almindelige plader, men også fuldkornsplader eller friske lasagneplader er fine. Efter det første lag med lasagneplader kommer endnu et lag med sovs, så stegte auberginer. Så et lag med lasagneplader og gulerødder. Til sidst endnu et lag lasagneplader, sovs, spinatblade og stegt squash på toppen. Øverst kommer et lag med mozzerella.

Lasagnen bages nu i ovnen i ca. 30 min., hvorefter jeg slukker ovnen og lader den stå derinde i yderlige 10 min. På denne måde får lasagnen lov at hvile så evt. overskydende væske kan trænge ind i lasagnepladerne og man undgår en meget smattet lasagne.

Velbekomme!

3 Comments on Verdens bedste lasagne

 1. Kristina
  2. september 2012 at 14:46 (9 år ago)

  Mumme, heldigt jeg har købt ind til lasagne 🙂

  [Reply]

  Svar
 2. Kat
  19. oktober 2012 at 19:57 (9 år ago)

  To ting:

  1: Vil lave denne opskrift som den første ting i begyndelsen af næste måned.

  2: Sig mig, kan jeg sætte det som er tilovers i en opbevaringsboks i køleskabet? Hvor lang tid ville det kunne holde sig?

  3: Billedet for denne opskrift kan kun beskrives som madporno. Nej, hvor ser/lyder det bare lækkert.

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Den var også bare virkelig god, så du kan roligt lave den! Rester kan sagtens opbevares en 3-4 dage i køleskab vil jeg tro, og god fornøjelse med madlavningen!

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply