Bananroulade

       

Bananroulade

Bananroulade

Bananroulade

Når jeg nu er startet med fast holdtræning nogle gange om ugen i fitnesscenter, synes jeg jo at forkælelse og dermed kage er på sin plads (eller også er det bare blevet nemmere at argumentere for, hvorfor der igen i dag skal kage på bordet?). Men efter at have læst dette indlæg om den traditionsrige bananroulade, måtte jeg altså selv prøve den – og den er lækker og nem og hurtig og lige til! Og det var altså sådan, at dagen før dagen med varme hveder til aftenkaffen, blev brugt på at bage bananroulade i stedet.

En opskrift:

3 æg
2 dL sukker
2 spsk mel
1/2 dL kartoffelmel
2 tsk bagepulver
2 spsk kakaopulver

bananer
1/4 L piskefløde
1 tsk vaniljesukker

Æg og sukker piskes til en luftig masse. Mel, kartoffelmel, bagepulver og kakaopulver blandes sammen. Dette sigtes i æggemassen og vendes forsigtigt heri. Dette bages 6-8 minutter ved 250 grader i en bradepande med bagepapir.

Imens kagen bages, piskes fløde og vanilje og bananerne skæres i skiver.

Når kagen er bagt færdig, vendes den ud på bagepapir, der er strøet med sukker og bagepapiret på bagsiden tages forsigtigt af. Kagen køler et kort øjeblik og når den er lun, kommes flødeskum og bananer på og rouladen rulles. Den drøsses med flormelis inden servering.

Velbekomme!

5 Comments on Bananroulade

 1. Malene
  24. april 2013 at 23:17 (8 år ago)

  Den er legendarisk god 😉 Dejligt du kunne lide den.

  [Reply]

  Svar
 2. Simone
  25. april 2013 at 06:18 (8 år ago)

  Den ser altså bare så lækker ud 🙂 Jeg skal lige have fundet en anledning så skal jeg helt sikkert lave den.

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Behøver du en anledning Simone? 🙂

  [Reply]

  Svar
 3. Monsterscircus
  25. april 2013 at 11:42 (8 år ago)

  Selvfølgelig skal der da selvforkælelse til og den kage ser ud til at være perfekt. Uhm, det er godt nok lang tid siden jeg har smagt sådan en. Tak for deling af opskriften og ha en dejlig dag!

  [Reply]

  Svar
 4. Kristina
  25. april 2013 at 11:44 (8 år ago)

  Den var perfekt (og jeg glæder mig til kage i eftermiddag, for der er rester i køleskabet)! Jeg er stadig i chok over, hvor nem den var at lave – og jeg har aldrig lavet en roulade før 🙂

  Du må også have en dejlig dag!

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply