Døgnet med de 25 timer

       

25 timer på et døgn

Nogle gange drømmer jeg om at dagene var længere – at der er mere end de 24 timer på et døgn. Jeg har bare så meget jeg gerne vil og ikke noget der ligner tid til det hele. Og jeg behøver virkelig mine 7 timers søvn, minimum, så hvad kan jeg gøre? Én løsning er at vente endnu et år til det fantastiske døgn med de 25 timer kommer igen (den søndag i oktober, hvor vi alle sætter urene en time tilbage og derved vinder en time, ahh!). En løsning der dog fungerer på årets 264 andre dage er at benytte sig af minutter hist og her til at få små ting ordnet og streget af dagens to-do liste. Jeg løber stærkt i øjeblikket med afslutning af specialet, den store mængde data jeg stadig mangler at producere og efterfølgende analysere, den store opgave der skal skrives, de mange fondsansøgninger der skal skrives og indsendes og alle de andre ting som fylder min hverdag. Så hvis jeg kan nå lidt i de små pauser vinder jeg tid i den sidste ende – tid hvor jeg kan sætte mig og læse en god bog, strikke, se tomt ind i flimmerkassen eller bare være, uden at lave noget specielt. Men hvordan gør man så?

Der er mange steder at tage fat, men ét sted hvor jeg virkelig sparer tid er madlavning. Fidusen er at lave mad til to dage når man alligevel står i køkkenet. Og jeg elsker virkelig at lave mad og finde på noget nyt, men i hverdagen når maskineriet kører, så er det rart at komme hjem hver anden dag og bare varme noget fra dagen før. Måske pifte det lidt op, men jeg finder stor glæde ved kun at skulle bruge 15 min og så er maden serveret.

Hvordan vinder I tid i hverdagen?

English recap: I really love that one day each year where you adjust the clocks for wintertime and gain an hour. I would love to have more of those 25 hour days in a year, so to win more time during a normal day I find those small spaces to do little things that saves me time in the end.

Leave a Reply