Mine yndlingsbeskæftigelser når vi rejser

       

Den som rejser har noget at fortælle

Jeg er nysgerrig anlagt – higer altid efter ny viden og nye oplevelser og jeg elsker at rejse. Sidste sommer på vores tur til Norge faldt jeg over et ordsprog, der siger, “den som rejser har noget at fortælle” og jeg synes ikke det kunne være mere rigtigt! Det fik mig til at tænke på, hvordan vi gør når vi rejser og vil fortæller jer om nogle af de ting jeg holder aller mest af at lave når jeg er ude og opleve verden.

Vi spiser lokalt – man lærer så meget om en kultur gennem mad. Når vi er på ferie gør vi en stor dyd i at spise lokalt og går en laaang bue udenom international mad som burgere og steak med pommes. Det har resulteret i nogle rigtige lækre madoplevelser, men jeg har da også eksempler på det modsatte, det er bare en del af spillet når man skal vælge mad fra et menukort der er skrevet på et sprog man ikke forstår.

Vi kigger på mennesker – jeg elsker simpelthen at sidde helt stille og kigge, iagttage og observerer. Det er altid underholdende at opleve et andet land ved bare at kigge på de mennesker der gør landet til det som det er.

Vi er stille – en anden af de ting som gør ferier og rejser til noget særligt er stilheden. Ikke nødvendigvis i bogstavelig forstand, men den ro der kommer når man ikke har nogen dagsorden og tager tingene som de kommer.

Vi strejfer omkring – vi går og går og går, og er nydgerrige og for forvildet os steder hen som ikke var meningen vi skulle komme, men det er netop her det bliver rigtig sjovt. Når man bliver inviteret indenfor eller får vist de helt særlige steder som kun de lokale kender til og holder godt skjult. Der er det at ferierne og rejserne er aller bedst.

English recap: When we travel we do the same four things again and again. We eat local food, look at people, relax and wander around, and through these four things we experience a lot! We have seen things other haven’t by being curious and been places that’s not stated any ware in the travel guides and that is what makes travel so much fun.

Leave a Reply