5 måder at forsinke din specialeskrivning på

       

Writing my thesis

Billedet er lånt her

Så er jeg igang. En måned med specialeskrivning på fuld tid venter forude. Dog er det urealistisk at forestille sig, at jeg kan bruge alle døgnets 24 timer på koncentreret arbejde ved computeren. Man skal jo også spise. Og sove. Og overspringshandle. Og sidstnævnte har jeg her lavet en liste over, for jeg har allerede erfaret, hvad jeg tyer til af overspringshandlinger – hvis du også er igang med din specialeskrivning kan det være du kan bruge mine råd til forsinkelse af skriveprocessen, hvis ikke, så er det bare erfaringer jeg giver videre.

5. Få en blog. Den er en evig tidsrøver, men hvilken dejlig tidsrøver og den er helt sikkert din bedste “partner in crime” hvad angår overspringshandlinger. Det er ingen hemmelighed, at man kan bruge uendelig meget tid på sin blog – frem for på sit speciale. Men man kan også finde andre fede blogs og kommentere på dem. Som sagt, et farligt bekendskab.

4. Få et kæledyr. Nej, bedre, få 2. Egentlig er den bedste løsning at få et barn, for der findes ikke noget i verden som kræver mere opmærksomhed, tid eller arbejde. Som bekendt er der dog 9 måneders leveringstid. Et kæledyr kan du få i morgen! Her skal man ikke gå efter et kedeligt kæledyr som fisk. De er simpelthen ikke tidskrævende nok. Her er et par katte klart at foretrække. De skal nok forsøge konstant at få din opmærksomhed og hvis du ikke reagerer går de bare en tur hen over dit tastatur, kradser i den nye sofa (som de udemærket ved de ikke må) eller kommer slæbende med yndlingslegetøjet.

3. Overbevis dig selv om, at dit speciale skal være det mest gennemførte og grundige som nogensinde er skrevet om det pågældende område. Derfor må du som et minimum også læse alle de relevante artikler og kende til al forskning som nogensinde er lavet. Puh! Intet må gå forbi din næse – resultatet er, at et afsnit på en halv side tager dig et par dage at få fuldstændig styr på. Det dér med at nå deadline virker på nuværende tidspunkt lidt optimistisk.

2. Få dig en ny, lækker smartphone, der kan kører alle de apps du ønsker uden at gå ud. Jeg var lykkelig da jeg kunne hente min nye gadget i butikken, men at få fingrene i den lige før specialeskrivningen for alvor gik igang er ikke det smarteste påfund fra min side af.

1. Køb noget lækkert garn og begynd et nyt strikkeprojekt. Gerne en cardigan eller et tilsvarende stort projekt, så der altid er noget at sidde med i fingrene og ikke mindst, noget at give sig til når man lige trænger til en pause fra at sidde foran computeren hele tiden.

English recap: I’m at the end of my master project and what is between me and my degree is the thesis. And that thing does not write itself. Wish me luck though because I’m finding it difficult to spend all my time in front of the computer, writing this thing. Therefore I’ve made a list of five things that interrupt my concentration and focus; my blog, my cats, the fact that I want this thesis to be the best ever, my new iPhone and the new knitting project that I started.

2 Comments on 5 måder at forsinke din specialeskrivning på

 1. Søs / Frk NV
  14. februar 2015 at 09:33 (7 år ago)

  Haha, den første og sidste er lige i skabet!! Men NU må jeg hellere tage mig sammen!

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Haha! Det betaler sig at arbejde hårdt for det speciale (siger hende som nu har afleveret 🙂 ) Pøj, pøj med dit!

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply