Den parisiske hattemager: Ultramod Mercerie

       

Ultramod Mercerie Paris

Ultramod Mercerie, en glædesbuffet for farveelskere og hattekære personer, som mig selv. I fredags havde jeg 3 timer for mig selv i Paris mens min veninde var i skole. Jeg havde fået hendes kortbog i hånden og instrukser om, hvor de forskellige ting, der var noget ved lå henne, og så ellers sendt afsted i de parisiske gader. Efter en times tid befandt jeg mig foran denne skønne hattemager forretning (!). Den fine gamle butik, der råder over to forretninger overfor hinanden ligger på 3 Rue de Choiseul 75002, i samme område som operaen og er bestemt et besøg værd!

Hattebutik Paris Ultramod Mercerie Paris

Stedet startede ud som hattemager (chapelier) i 1832, men blev til en garn- og broderiforretning (mercerie) 100 år efter. Butikken bærer stadig tydeligt præg af sin storhedstid og er en tidslomme fra det 19. århundrede. Butikken har alle tænkelige bånd, knapper, frynser, fjer, pynt etc. i hele farvepaletten og er et paradis for kreative sjæle. Jeg købte dog intet, for jeg blev ramt af den klassiske choktilstand, der rammer selv den bedste shopper når mulighederne er for mange.

Hattemager ParisHattemager hattebutik bånd paris Mercerie Paris Silkebånd hattebutik Paris Bånd i regnbuens farver Bånd Ultramod Mercerie Paris Ultramod Mercerie Paris Knapper

English recap: I visited the most amazing shop I have ever seen, ever (!) – an old hat shop turned craft shop i den 1990’ies. It first opened its doors in 1832 and the feel from back then is still in the shop as it is actually a time capsule back to the 19th century. It’s called Ultramode Mercerie and if you are in Paris and like DIY or crafts then go, go, go (!). It’s a must see!

Follow me on Bloglovin’

2 Comments on Den parisiske hattemager: Ultramod Mercerie

 1. Rebekka
  9. juni 2015 at 20:34 (6 år ago)

  Det var da en fantastisk butik! Bliver helt rejselysten af dine fine indlæg 🙂

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Det var virkelig en fantastisk butik! Sådan én kunne jeg godt bruge i Odense, eller bare i Danmark for den sags skyld! Den var noget så fin og jeg skal helt sikkert forbi når jeg engang kommer til Paris igen 🙂

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply