Hvad laver du så når du ikke ser fjernsyn?

       

At leve uden fjernsyn Bogreol

Jeg har erfaret en ting eller to de sidste måneder, hvor min kæreste og jeg har levet uden fjernsyn og jeg tænkte jeg ville dele dem med jer. For det første var det ikke et bevidst valg at skaffe os af med fjernsynet. Vi elskede det! Brugte det til afslapning om eftermiddagen og baggrundsstemning i hjemmet når stilheden blev for stor, til underholdning om aftenen og til samlingspunkt. Men så kom den skæbnesvangre dag i marts, hvor vores elskede tv stod af, og siden har vi ikke haft fjernsyn! Hvordan kan man undvære det?! tænker du sikkert og jeg vil derfor fortælle lidt om, hvordan vi har overlevet et halvt år uden fjernsyn.

Jeg har altid elsket at se fjernsyn. Som barn var det bedste at kunne komme hjem fra skole, sætte sig i den der helt særlige lænestol lige foran fjernsynet og se et eller to afsnit af Pyrus julekalender. Når jeg blev passet af mormor og morfar eller var på ferie hos dem var det også yndlings at sidde på en pude på gulvet foran flimmerkassen og se Soldaterkammerater eller Tornerose. På trods af min store kærlighed til dette underholdningsapparat, savner jeg det ikke i dag. Men (der kommer altid et men) jeg får ikke fulgt ligeså godt med i nyhederne som jeg gjorde førhen. Jeg plejede altid at have fjernsynet kørende om morgenen og der slår radioen altså ikke rigtig til med kun 2 minutters nyheder hver halve time. Mads er rigtig god til at få læst nyhederne på sin telefon eller iPad og det er noget jeg skal blive meget bedre til! Omvendt føler jeg, at jeg har mere tid, fordi muligheden med at ligge sig på sofaen og bruge et par timer på at kigge træt ind i kassen ikke er her mere. Jeg får læst bøger, strikket trøjer og syet meget mere end jeg gjorde før. Og det ser jeg som et kæmpe plus. I mine øjne er der endnu et plus på listen og det er, at vores møbler i stuen ikke længere er rettet mod elektronikken på væggen, men mod hinanden og indbyder til samværd – det er virkelig blevet hyggeligt.

Det skal nu heller ikke komme til at lyde som om vi aldrig ser film eller fjernsyn, for vi har jo en computer og på den er vi hyppige brugere af Netflix og DR tv. Og når vi er på besøg hos venner og familie elsker jeg, at de har fjernsyn, så man lige kan få stillet sin værste “sult”, se en film på en stor skærm eller få set de der nyheder som jeg er så dårlig til at følge med i.

English recap: We’ve been without a television for half a year now and to our surprise we do not miss it at all. We have Netflix on our computer and the national danish television Danish Radio have their broadcasts online without cost.

Follow me on Bloglovin’

2 Comments on Hvad laver du så når du ikke ser fjernsyn?

 1. Camilla Tromborg
  7. oktober 2015 at 08:45 (6 år ago)

  Du får en til at tænke med det indlæg, det kunne godt være man skulle til at cutte lidt ned på de timer man sidder foran fjernsynet og istedet læse nogle bøger, være kreativ eller gøre noget andet. Man kan jo (desværre) komme til at bruge rigtig lang tid foran det, for det er jo også hyggeligt, men ja, alt det man ville kunne nå hvis man skruede ned for det, er også ganske fristende 🙂 fint indlæg

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Tak Camilla 🙂

  Tak for din feedback – jeg kan om andet konstatere, at fjernsynet var en tidssluger herhjemme og at vi jo rent faktisk ikke savner det så meget som jeg troede vi ville. Måske jeg skulle til at bruge det manglende fjernsyn som en forklaring på, hvordan jeg både når arbejde, blog, kreative sysler, venner og alt det andet som fylder min hverdag? 🙂

  Vh

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply