Min klumme: Delemad

       

Klummeskribent klumme i Ugeavisen Odense

Så er det igen tid til en genudgivelse af min klumme. Min tredje klumme udkom i Ugeavisen i sidste uge – nu bringer jeg den også her. Denne gang handlede den om at spare penge på grillaftenhygge ved at deles om udgifterne – det såkaldte sammenskudsgilde.

Sensommeren står for døren og én af de ting jeg især elsker ved denne tid er de lyse sommeraftener. De indbyder til grill og hygge med venner og familie. Men grill og hygge kan også være lidt en udskrivning. Jeg har dog en måde, hvorpå byrden ved at arrangere grillaftner eller enhver anden form for komsammen for den sags skyld, kan lettes betydeligt. Tricket er sammenskudsgilde-konceptet, hvor hver bidrager med noget. Men i stedet for, at der planlægges en menu, der for de flestes vedkommende indebærer indkøb, kan sammenskudsgilde-konceptet og tøm-køleskabet-konceptet kombineres. Resultatet kan være virkelig godt.

Lad mig komme med et eksempel. For en uges tid siden, da vi nærmede os aftensmadstid, åbnede vi køleskabet og blev noget nedslåede ved synet. Rester, slatne grøntsager og generelt ikke nok ingredienser til et helt måltid. Naboerne må have tænkt lidt af det samme, for vi faldt i hvert fald i snak om de lidt kedelige aftensmåltider og blev enige om at slå os sammen om maden. Bidrage med de rester vi nu havde hver især. Vi havde nogle salatblade, de havde fyld til salaten. De havde flute, vi havde kryddersmør. På den måde lykkedes det os at sammenstykke et måltid med fire slags salater, kød på grillen, brød og smør, og alt sammen af madrester der i første omgang syntes kedelige. Nu kan en grill noget særligt hvad angår lidt kedelige grøntsager og der skal generelt ikke meget til for at lave et spændende måltid; salat, kød, brød, men idéen i at deles om de fælles madrester og sammen lave noget nyt af dem, synes jeg er god. Og den kan i mine øjne sagtens udvides til også at gælde på andre årstider, hvor grillen oftest er gået i hi. En suppe eller en sammenkogt ret om vinteren, lyder i mine øjne også som en mulighed for at kombinere sammenskudsgildet og tøm-køleskabet proceduren.

English recap: My third column in the Odense paper was published last week, so like with the other two, I bring it to you here as well.

Follow me on Bloglovin’

2 Comments on Min klumme: Delemad

 1. A+K/VenterPaaVin
  5. august 2015 at 14:30 (6 år ago)

  Det er både hyggeligt, fornuftigt og en mulighed for at udvide sin kulinariske horisont – jeg stemmer for 😀 Hyggeligt emne, og hvor er jeg misundelig på din tjans som “livsstils-skribent” på et total downtoearth niveau. Giiid, det var mig 😀

  – Anne
  http://www.venterpaavin.blogspot.com

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Haha! Jeg kan afsløre, at der ikke er noget glamourøst eller fancy ved at være klummeskribent i Ugeavisen, Anne 😀 Det er mest af alt sjovt og hyggeligt, og netop derfor, at jeg gør det. Måske også en lille smule pinligt, når alle mine kollegaer kommenterer på min klumme dagen efter den er trykt i avisen!

  Kristina

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply