Min klumme: Gratis glæder

       

Frøken Lyngsø Klummeskribent Ugeavisen Odense

Min anden klumme udkom i Ugeavisen i sidste uge – nu bringer jeg den også her, for bare fordi man ikke bor i Odense, skal man ikke snydes for mine skriverier. Denne gang handlede den om gratis glæder på ferier og i hverdagen generelt.

Første juli – Nu er det for alvor sommer, i hvert fald hvis man rådfører sig med kalenderen. Vejret kan vi altid snakke om, men jeg håber på det bedste og på trods af et lidt langsomt forår, satser jeg på en lækker sensommer. Og med startskuddet for den store rejse- og feriemåned, synes jeg det var på plads med en lille snak om at få så meget ud af feriepengene som muligt.

Jeg elsker selv at rejse, at opleve noget nyt, møde nye mennesker og kulturer og spise lokale egnsretter. For jeg indrømmer gerne, at en stor del af min rejselyst skyldes muligheden for at smage på en kultur og mæske mig i lokale specialiteter. Foruden udsigten til et ædegilde, elsker jeg også at kigge på mennesker og opleve hverdagen i den by eller det land jeg er rejst til. Jeg kan få timer til at gå med at sidde på en bænk i den lokale park eller på mit håndklæde på stranden og iagttage og observere. Til sidst elsker jeg at strejfe omkring. At gå en lang tur og bevidst bevæge mig ned ad de små alléer og stræder. Ofte har jeg på denne måde opdaget de hyggeligste butikker, de lækreste restauranter og spisesteder eller fået de bedste kig ind i de lokales hverdag. Nogle gange har jeg været heldig at være blevet inviteret indenfor og på den måde virkelig fået valuta for mine rejsepenge, for jeg har fået en oplevelse, der ikke står skrevet i ”Turen går til et eller andet sted ude i verden”.

Men hvad har mine rejseoplevelser så med dig at gøre? Godt pointe. Det jeg prøver at sige er, at nogle gange er de bedste oplevelser dem som ikke har kostet en krone – de såkaldte gratis glæder – de oplevelser og ferieminder der betyder noget og som gør den enkelte ferie og rejse til noget helt særligt. Når jeg fortæller om mine ture er det sjældent de seværdigheder, der krævede en indgangsbillet, der står friskest i hukommelsen, men snarere de oplevelser der virkelig gjorde indtryk og som lærte mig noget om det sted jeg var taget hen, og som ikke mindst var en gratis glæde.

God torsdag!

English recap: My second column was published last week – it was about free joys when travelling or in everyday life, and so all of you can read it if you want to, I put in on the blog as well. It is in danish though, but it can be translated on the internet if your curiosity is to big.

Follow me on Bloglovin’

5 Comments on Min klumme: Gratis glæder

 1. VenterPaaVin/A+K
  10. juli 2015 at 22:28 (6 år ago)

  hørt – en fed stemning, en god udsigt eller lokalbefolknings-kiggerier kan man ikke købe sig til, men de ting bærer det hele 😀

  – Anne
  http://Www.venterpaavin.blogspot.com

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Ja! Det er i hvert fald de ting jeg husker bedst fra mine ture ud i verden 🙂

  [Reply]

  Svar
 2. Pia
  25. juli 2015 at 23:13 (6 år ago)

  Læste dit indlæg i ugeavisen. Altid hyggelig og underholdende at læse dine skriverier ?

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Tak Pia! 🙂

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Tak Pia!

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply