Min klumme: Nytår uden store omkostninger

       

Ugeavisen Odense Klumme Klummeskribent Kristina Lyngsø

Jeg ved godt julen knap nok er ovre, men allerede inden juleferien gik jeg og tænkte på nytår. Ikke mindst fordi min sidste klumme i Ugeavisen omhandlede netop nytåret. Den blev bragt for et par uger siden, men derfor skal I ikke snydes:

Så nåede vi til ende. Denne er min sidste af en række klummer og jeg vil allerførst benytte lejligheden til at sige tak og farvel. Det har været sjovt, lærerigt og givende. Og når det så er sagt, så vil jeg i denne min sidste klumme give et par tips til, hvordan nytårs aften kan gøres uden de store omkostninger. Selvom juleaften står for døren, så synes jeg vi har været rundt om nogle af de bekostelige ting og jeg har blandt andet givet tips til genbrugte julegaver og hjemmelavet julepynt. Nu er det nytårets tur, for her kan man faktisk bruge nogle af de samme elementer som jeg allerede har vendt tidligere.

I år skal vi traditionen tro holde nytår hos nogle venner her i Odense. Og for at det ikke skal blive for omkostningstungt for hverken værtspar eller medarrangører gør vi som vi plejer og deler aftenens indslag op i dele. Det er igen sammenskudskonceptet vi skal have gang i. På denne måde er der nogle gæster som tager sig af champagne og snacks til Dronningens nytårstale, nogle andre tager sig af forret, mellemretter og så fremdeles. Og så mødes vi allerede ved 17-tiden for at gøre klar til aftenens festivitas, hvilket er rigtig hyggeligt.

Mht. pynten så er der også penge at spare her, for med lidt lim og noget glimmer kan de grimmeste syltetøjsglas blive flotte borddekorationer, champagneglassene af plastik kan få et glimmerpust og være noget så festlige mens avisstrimler med glimmer hængt på en snor kan fungere som serpentiner. Hvad angår krudt og fyrværkeri når klokken slår tolv, så undlader vi helt at købe dette. For nogle indebærer nytårs aften i særdeleshed fyrværkeriet, men i vores vennekreds nøjes vi med at kigge på alle de andres og på den måde spare pengene, der i stedet kan bruges på en bedre menu og drikkevarer.

Hvad angår nytårstøjet, så plejer jeg især at kigge Trendsales efter for en festlig kjole eller et par nye stiletter for oftest kan man her finde andres fejlkøb til rigtig gode priser og på den måde få nye eller let brugte ting til billigere penge. Og med disse ord, tak for denne gang, god jul og godt nytår.

English recap: I’ve wrote my last column for the weekly newspaper in Odense this time around. It’s about New Years Eve and about how I normally buy second hand dresses on the internet and decorate with lots of sparkle.

Leave a Reply