Om at have kat(te)

       

Om at have kat Jeg er 26 år og jeg er kattedame”.

Nu er det ude, nu er det sagt og jeg står ved det til hver en tid, for jeg elsker de to pelsede. Jeg er vokset op i et hjem med kat, altid mindst et kæledyr. Vi havde en årgang, hvor vi nærmest var vejens zoologiske have. I mit barndomshjem fungerede køkkenhaven både som grøntsagernes groplads, men også som kirkegård for alverdens fugle katten kom hjem med. Mine forældre er ligeså meget kattedame/kattemand som jeg. Det var min far der introducerede den norske skovkat i vores hjem. Herkules – en sand legende i min familie. Og min første “lillebror”. Herkules var fuldstændig som en del af familien og da han blev syg med sukkersyge og senere begravet i haven, efterlod han et tomrum, der hurtigt blev erstattet af Harald, min nye lillebror. Alt i alt har de katte altså altid haft en plads i vores hjem og i mit hjerte. Da jeg flyttede hjemmefra gik der heller ikke lang tid før jeg selv stod med først den ene, så den anden skovkat. Og med al min erfaring udi katte, synes jeg kun det var passende med en lille liste over hvordan det er at have kat. Den kunne lyde: Du ved du har kat når.. Eller: 10 ting jeg har lært om katte ved selv at have to.. Eller: Generelle ting om katte.. Jeg har her samlet mine erfaringer.

1. At have kat(te) er som at have småbørn. Eller det forestiller jeg mig i hvert fald, for det der med en god nats søvn uden at blive trampet på, blive miaw’et i hovedet eller blive kvalt i pels pga. den evige kamp om retten til hovedpuden er en sjældenhed. I hvert fald hvis man sover med døren åben ind til soveværelset – dobbeltsengen er i katteperspektiv én stor, fælles kattekurv. Jeg kunne godt lide at have døren åben til resten af huset når jeg sov, det sker ikke længere, nu er den oftest forsvarligt lukket for at slippe for ovenstående.

2. Du ved du har kat(te) når du hver morgen tager et stort skridt over dørtrappen, for ikke at træde i nattens fangst af fugle og mus. Det er nemlig virkelig ulækkert, skulle du glemme at gøre det. Og her taler jeg om erfaring. Men det er ikke en sjældenhed, at der sådan ligger et par fugle eller mus uden for døren når den ene af de to katte har brut sin nat som jæger. Og så bliver man lidt stolt, for set i katteperspektiv har hun jo fanget “mad” til sin familie og hvis det ikke er kattekærlighed, så ved jeg ikke hvad er. Klamt eller ikke klamt.

3. Du må indregne at nedskrive et møbel i ny og næ pga katteskade. Mine katte må ikke kradse i andet end kradsetræet. Men selvom jeg virkelig har været efter dem da de var killinger, så må jeg erkende, at jeg har måtte nedskrive et møbel eller to de sidste par år pga. katteforskyldte skader. Sofaen er f.eks. blevet skiftet. Jeg har også en grøn lænestol, der efterhånden har fået frottébetræk på ryggen. Dumme dyr!

4. Kattehår. De er alle vegne! Som i virkelig over det hele. Vi støvsuger ofte, er storforbrugere af fnugruller og spiser garanteret flere kilo kattehår i løbet af et år, for med to pelsklumper og især de langhårede norske skovkatte er der bare kattehår alle vegne. Også selvom vi støvsuger og støvsuger og fnugruller og fnugruller.

Hvis du også er en kattedame og har noget at tilføje til min liste, så gør det endelig i kommentarfeltet.

English recap: I’m and always will be a cat lady and I love it! I have listet some things I’ve learned about having cat(s) – do you have a cat, and what have you learned from it?

Follow me on bloglovin’

4 Comments on Om at have kat(te)

 1. Søs / Frk NV
  14. maj 2015 at 12:11 (6 år ago)

  5. Når du ikke kan have planter i fred. Vores katte giver sig i kast med næsten alle planter og blomster, der kommer indenfor døren. Det er lidt presset, for de bliver jo syge af de skidt.

  Jeg er også vokset op med dyr, dog med både hund og kat, og har i dag to små dejlige katte. Vi har dog ikke formået at holde dem ude af vores soveværelse, og det er lidt for sent nu, så der bliver vasket sengetøj en smule oftere pga. alle de kattehår.

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Haha! Jeg har også opgivet at holde sengen kattefri – det eneste der virker er at lukke døren 🙂 Men stueplanterne kan vi godt have i fred herhjemme, heldigvis. Jeg kan kun forestille mig et rod det ellers kunne blive med jord over alt!

  [Reply]

  Svar
 2. Pia
  14. maj 2015 at 14:00 (6 år ago)

  Eeellllllssskkeeerrr katte <3

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Det gør jeg også, Pia! 😀

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply