Vores første hjemmejul

       

  
    
    
 Punktum. Vi har netop afsluttet vores første jul i eget hjem. Første gang som juleværter er overstået og de overnattende gæster har netop forladt skuden. Nu er her en helt særlig ro ganske vidst spiller radioen i baggrunden, men i mit hoved hersker en særlig stilhed som jeg har oplevet et par gange før, blandt andet da jeg havde forsvaret mit speciale. En opgave er fuldført og ifølge gæsterne var det til bravour!

Der var and, kartofler – både brunede og almindelig hvide, hjemmelavet rødkål, æbler med ribsgelé, spidskålssalat, surt og sødt og sovs på menuen. Og Ris a la mande til dessert efter oldemors gamle opskrift. Sådan som det altid er. Og så var der sang og dans og et gaveudpakkeri uden lige. Og hygge. Og slik. Og alt det andet som hører sig til blandt glædesudbrud, grin og røverhistorier. Og nu er jeg mæt. Julemæt. Og glad.

Jeg har i øvrigt også ageret gæsteblogger i 11. time – jeg har nemlig været med i Line blogger julekalender på hendes blog Vidunderlige Virvar. Hvis du har lyst til at læse mine svar på hendes spørgsmål kan du se det her. Og så glædelig jul! I dag skal vi ligge brak herhjemme, gå en lang dejlig tur, måske sige hej til nogle venner og så ellers nørde med vores fine gaver.

English recap: We survived out first time as Christmas hosts. Every thing was so perfect and just as we wanted it to be. We had a great time with our families and enjoyed each others company. Now we have planned to do absolutely nothing and just hang around i PJ’s all day. Maybe we will squeeze in a long walk to the park to get some fresh air and maybe visit a few friends. Merry Christmas!

6 Comments on Vores første hjemmejul

 1. Rebekka
  25. december 2015 at 16:21 (6 år ago)

  Ej hvor ser og lyder det bare som en hyggelig aften 🙂

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Det var det også Rebekka 🙂

  [Reply]

  Svar
 2. Søs / Frk NV
  25. december 2015 at 17:04 (6 år ago)

  Det lyder som en dejlig (og vellykket) juleaften 🙂 Det må være lidt særligt at fejre det for første gang hjemme. En ny tradition er måske startet?

  Jeg har holdt jul hos de gamle. Sidste år “som vi plejer” (altså med egen familie, og dermed uden Frederik), for næste år har vi en lille og så må vi se hvad traditionen bliver fremover 🙂

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Det var virkelig hyggeligt – og jeg tror bestemt nogle nye traditioner er blevet startet, men det lyder også hyggeligt lige at skulle have det sidste med af julen som den plejer at være før det hele forandrer sig 🙂

  [Reply]

  Svar
 3. Nina
  26. december 2015 at 23:48 (6 år ago)

  Hvor ser det bare hyggeligt ud – rigtig glædelig (bag)jul og godt nytår 🙂

  Knus Nina

  [Reply]

  Kristina Reply:

  Tak Nina, og i lige måde! 🙂

  [Reply]

  Svar

Leave a Reply