Min indre mormor på 85 år hygger sig en lørdag aften

       


Det er lørdag aften, det er den 1. april, men det jeg skal fortælle jer nu er ikke en aprilsnar. Det er den ægte vare – indholdet på en aleneaften med ro og fred. Jeg har netop sendt Mads ud af døren til mad over bål med nogle af vores spejdervenner. Selv har jeg brygget mig en kop kaffe, fundet strikketøjet frem og sat mig til rette i sofaen med tæppet over mine ben. Om en halv time starte et afsnit af Komissær Barnaby og jeg sidder klar foran skærmen. Hvis ikke det var fordi Septemberbarnet sov ovenpå, var jeg gået efter snolder – pepermyntepastiller, chokolader med blomme i Madeira og åkander. Og jeg er altså kun 28, selvom min indre mormor på 85 år viser sig i ny og næ og i særdeleshed her til aften.

Nu takker jeg af. Kan I have en god aften, meget mulig én, der er lidt mere smart og moderne end min.

English recap: If it wasn’t for my birth certificate one could think I was 85 years old. Especially tonight, where you’ll find me under the blanket on the sofa with my knitting gear in my lap and an episode of Midsummer Murders on the screen.

Leave a Reply